Rauno Lintunen

Lännen kaksinaismoralismi on inhottavaa!

Nyt kun Ukrainan armeija ja uusnatsien kaartit joutuvat perääntymään Itä-Ukrainasta, länsi on herännyt huutamaan siviilien kärsimyksestä. Kun hyökkäys vielä menestyi, siviilit unohtuivat. Törkeimmillään jopa pommitettiin Venäjän kuljettamaa humanitaarista apua.

Venäjän hätätilaministeriö valmistelee parhaillaan 13. humanitaarisen avun rekkasaattuetta Itä-Ukrainaan. Saattueessa on elintarvikkeita, lääkkeitä ja rakennustarvikkeita. Saattueet ovat vieneet apua jo yhteensä yli 200 000 tonnia.

Inhottavaa kaksinaismoralismia on toki ollut aikaisemminkin. Se näkyi räikeimmillään Jugoslavian hajotussotien aikana. Silloinhan vain serbit sotivat ja olivat aiheuttamassa siviilien kärsimyksiä?

Donetskin kansantasavalan edustaja Denis Pushilin ilmoitti viikonlopulla päättyneissä Minskin neuvotteluissa, että Itä-Ukrainassa on kuollut sisällissodan aikana 7 000 ihmistä. Heistä noin 80 – 90 prosenttia on siviilejä. Miksi tämä ei ole aikaisemmin kiinnostanut?

Human Rights Watch ihmisoikeusjärjestön tutkijan Julia Gorbunovan mukaan Ukrainan armeijan joukot käyttävät Itä-Ukrainassa umpimähkäisesti mm. Grad -raketinheittimiä. Seuraukset ovat hirvittäviä ja kärsijöinä poikkeuksetta siviiliväestö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

"Nyt kun Ukrainan armeija ja uusnatsien kaartit joutuvat perääntymään Itä-Ukrainasta, länsi on herännyt huutamaan siviilien kärsimyksestä."

Taitaa olla juutalaisten metkuja...

Ukraine run by 'miserable' Jews: rebel chief

Ukraine's pro-Russian rebel chief on Monday branded the country's leaders "miserable" Jews in an apparent anti-Semitic jibe.

Alexander Zakharchenko, leader of the self-proclaimed Donetsk People's Republic, claimed that Kiev's pro-Western leaders were "miserable representatives of the great Jewish people".

"I can't remember a time when Cossacks were led by people who have never held a sword in their hands," Zakharchenko told a press conference in the eastern rebel stronghold of Donetsk, in a reference to Ukraine's nationalist forebears, the Cossacks.

http://news.yahoo.com/ukraine-run-miserable-jews-r...

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Voi miten väärässä olenkaan ollut,,kyllä nyt harmittaa,venäjä onkin puhdas kuin pulmunen,,!

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Tosiasioita taitaa kuitenkin olla, että

1. muutkin kuin Venäjä ovat avustaneet,
2. apu on avustuksista huolimatta riittämätöntä niin Ukrainan kuin separatistien hallinnoimilla alueilla ja tilanne Ukrainassa surkea,
3. avustusten kanssa on ongelmia byrokratian ja korruption vuoksi molemmilla alueilla ja
4. molemmat osapuolet ampuvat surutta siviilejä (asutuskeskuksia).

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin mutta venäjämieliset ampuvat ystävällismielisesti, vapauttaakseen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"Niin mutta venäjämieliset ampuvat ystävällismielisesti, vapauttaakseen."

Niin - sehän ei tietenkään Lintusta inhota.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sodalta oltaisiin säästytty jos EU ja USA olisi ottanut Venäjän mukaan neuvottelemaan Ukrainen etupiirijaosta. Samalla Suomi olisi säästänyt näitä tukirahoja joita nyt jaetaan Ukrainalle assosiaatiosopimuksen perusteella.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

IPUN Putinismia on vaikea ymmärtää. Pitääkö itsenäisten valtioden Venäjän rajalla kuulua heidän etupiiriinsä. Eikö valtioilla ole oikeus päättää itse toimistaan.

Ihan vain vastaisuuden varalle? Kun Suomi päättää omista asioistaan ja Venäjä haluaakin toisin Ipun putinistien mielestä Suomella ei siis ole oikeutta päättää asioista ilman Venäjän puumerkkiä??

Elias Söderlund

Mikä hinku on suomessa ajaa amerikan etupiiriä, kysymys ukrainassa on valuutta sodasta jota käydään jatkuvasti. Reservivaluutta tulee maailmassa vaihtumaan niin se on tehnyt kautta hitorian, usa:n imperialismin on nyt toteutettava agressivista toimintaa sillä usa:n ekonominen valta maailmalla vähenee jatkuvasti ja ilman rahaa armeija ei toimi. Niin kuin imperiumit historian läpi ovat moraali kadon seuratessa, armeijan laajentuessa ovat nämä oireet vain merkkejä imperiumin kaatumisesta. Itse en ymmärrä miksi suomen poliittinen eliitti ja osa kansalaisista ajaa imperiumin laajenemista, vai uskovatko he usa:n sloganeihin. Kyllä kannatta miettiä haluaako mennä usa:n mukana pohjalle sitä miettii moni ns¨usa:n liittolainen. Euroopan asema usa:n vasallina johtui 2.maailmansodan seurauksista, Bretton woods sopimuksen jälkeen on usa:lla ollut ote euroopasta ja koko maailmasta. Nyt otteen livetessä olisi maailmalla mahdollista jälleen tehdä itsenäistä politiikkaa mutta euvostoliiton ¨itsenäiset¨ valtiot eivät näin pysty tai eivät halua toimia. Kysykää aina itseltänne kuka hyötyy.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ukrainan armeijan joukot ovat pommittaneet Donetskissa sairaalaan. Tuomitsevatko Suomi, EU ja USA siviilien tappamisen? Eivät tule tuomitsemaan, koska sairaala on "niiden" sairaala!

Venäjän Ääni tänään: "Yli 15 ihmistä on kuollut tykinammuksen osuessa donetskilaiseen sairaalaan, kertoi ns. Donetskin kansantasavallan hätätilaministeriö.

Uhreja on ainakin 15, kertoi kapinallisten edustaja.

Ammus osui hyvin suureen sairaalaan. Se aiheutti tulipalon. Palokunta yrittää parhaillaan saada sitä kuriin, hän lisäsi."

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Lännen kaksinaamaisuus alkaa paistaan liian selvästi läpi.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Eiköhän länsi tuomitse kaikki turhat siviilien tappamiset.

Antti Jokela

"Ukrainan armeijan joukot ovat pommittaneet Donetskissa sairaalaan."

Mistä tiedät? Osapuolet syytävät toisiaan - taas kerran:

"The Ukrainian general prosecutor's office said from four to 10 people had been killed in shelling near a hospital in the big eastern Ukrainian city of Donetsk on Wednesday and it blamed the separatists for the attack."

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Syyttely hämärtää sitä, että siellä ammutaan surutta siviilejä puolin ja toisin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"muutkin kuin Venäjä ovat avustaneet"

Niinpä. Suomestakin on lähetetty Ukrainan Lviviin muutama kuutio vanhoja vaatteita.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Suomi on antanut myös taloudellisia neuvoja Putinille.

Björn Wahlroos: ”Putinilla puutteelliset tiedot taloudesta”

"Putinin ongelma on Wahlroosin mielestä hänen valtava omaisuutensa Venäjällä ja se, ettei kukaan voi taata hänen turvallisuuttaan. Tämän vuoksi hän ei voi lähteä asemastaan. Pysyäkseen vallan kahvassa Putin on pyrkinyt synnyttämään ulkoisen kriisin. Putin on kuitenkin tehnyt suuren virheen.

Krimin valtaaminen on Wahlroosin mukaan maksanut Venäjälle huomattavasti enemmän kuin oli tarkoitus. Jo nyt Krimin valtauksen hintalappu ylittää niemimaan maan arvon.

”Minun sukupolveni piti Vietnamin sotaa kalliina, mutta Krimiin verrattuna kyseessä oli hiekanjyvänen.”

Vladimir Putinin tulevaisuutta Wahlroos ei halunnut lähteä spekuloimaan, mutta hän muistutti kuulijoita siitä, että Venäjällä on sen historian aikana tapahtunut lukuisia yllättäviä ja äärimmäisiä vallanvaihtoja."

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/bjorn-wahlroos-p...

Elias Söderlund

Putin tietää että kääntyessään länteen talous asioiden hoidossa antaa vallan lännelle tämän vuoksi BRICS, valuutta sodasta tässä on kysymys usa:n hegemonian pienetyessä ja BRICS:in kasvaessa on usa:n asema reservirahan uhattu he tekevät mitä vain säilyttääkseen asemansa.

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Ensinnäkin suomalaisten yksityishenkilöiden ja Venäjän valtion varallisuusasemassa taitaa olla pikkaisen eroa.

Jos nyt ymmärsin oikein aamulla Ylen ohjelmaa katsoessani, niin senkin perillesaaminen oli vaikeaa ja toinen avustuserä on "jumissa".

Sinnehän on annettu ihan riihikuivaa rahaa

http://europa.eu/newsroom/files/pdf/ukraine_fi.pdf

Muttei ihan ole tainnut mennä perille asti, kun aamuTVtä katseli.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

No, kohtahan siellä tilanne kehittyy nopeasti kun Venäjän Ukrainan rajoille siirtämät kymmenet tuhannet sotilaat siirtyvät "lomalle" kansantasavallan kutsuntoihin...

Käyttäjän JariVuorijoki kuva
Jari Vuorijoki

Kyllä minä vastakkainasettelun sijaan ehdottaisin rauhanomaisena ratkaisuna, että EU ja Venäjä istahtaisivat alas ja ihmettelisivät yhdessä, minne avustukset häviävät/mikä niissä tökkii. Se nyt selvisi aamuTVssä, että SPRn edustajat olivat saaneet istua kymmenen tuntia tullissa, kun eivät suostuneet antamaan lahjuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset