Rauno Lintunen

Mikä rauhassa pelottaa?

Yhdysvaltain presidentinvaalin kääntyminen Donald Trumpin voitoksi on yllättänyt poliittisen eliitin ja median housut kintuissa. Yllätyksen jälkeinen surutyö ja tuhkan sirottelu on nyt tehty.

Tilalle on kehitetty uskomattomia tarinoita Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja  Trumpin välisistä liian läheisistä henkilösuhteista sekä Venäjän ja Yhdysvaltojen poliittisten tavoitteiden lähentymisestä.

On totta, että presidentti Putin on onnitellut Trumpia vaalivoitosta. Ja sekin on totta, että Trump on sanonut myös valintansa jälkeen ryhtyvänsä työhön Yhdysvaltain ja Venäjän välisten suhteiden palauttamiseksi normaaliin järjestykseen. Tällä Trump tarkoitti ennen muuta taloutta, sotilasliitto Naton laajentumisen pysäyttämistä ja Lähi-idän rauhoittamista.

Mikä tässä uudessa tilanteessa on niin pahaa, että oikeiston ja militaristien äänitorvet ovat  raivon partaalla? Mikä rauhassa pelottaa?

Lue vastaus tästä: http://raunolintunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220750-trumpin-valinta-oli...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Muistatko Rauno kun Suomesta puhuttaessa Putin totesi hiljattain että Stalinilta jäi homma kesken?
Tähän asti Suomella ei ole ollut oman armeijan lisäksi muuta turvaa kuin Nato ja Yhdysvallat. Venäjä ei ole uskaltanut hyökkäillä naapurimaihin ihan niinkuin haluaisi. Mitä nyt vähän Georgiaa ja Krimiä ja ja Ukrainaa. Mutta ei Lappeenrantaa ja Kotkaa. Jos Putin uskoo että Truppi ei suutu, niin kohta Venäjän armeija on Suomessa!
Ei haluttais lähteä kolmatta kertaa evakkoon:)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Rauno hyvä, jos Trump lopettaa USA:n toimet "maailmanpoliisina" niin kuin vaalikampanjassaan on luvannut, meidän antinatottajilta loppuvat eväät. Enää ei voisi syyttää, että USA sotii koko ajan siellä ja täällä ympäri maailmaa. Sitten Natokaan ei varmaan olisi enää hyökkäysorganisaatio ja uhka Venäjälle?

Venäjällä takinkääntö on helppoa. Esim. Turkista tuli äkkiä ystävä vaikka hävittäjälentokoneen alas ampumisen jälkeen Turkki oli pahimman luokan Natofasistivihollinen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Obamakin lupasi lopettaa sotimista,mutta itseasiassa hänen kaudellaa on sodittu aivan yhtälailla,jos ei jopa enemmän.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vellu Heino

Arvatenkin Donald Trumpilla on sama tulevaisuus.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Rauno Lintunen: "Mikä rauhassa pelottaa?"

Sen loppuminen pelottaa.
Ennusmerkit ovat huolestuttavasti samat kuin 30-luvulla, jolloin kaksi vanhan mantereen öykkärihallitsijaa alkoivat kehitellä keskenään diiliä Euroopan jaosta. Diili syntyi, eikä siitä seurannut hyvää Suomelle.

Taisi olla vajaat pari vuotta sitten, kun Putin jossain julkisessa puheessaan puolusteli Molotov-Ribbentrop-diiliä oikein hyvänä ja hyödyllisenä sopimuksena.

Trumpin puheiden perusteella hänen ulkopoliittisesta linjastaan puolestaan on pääteltävissä ainakin se, että hänelle pienet eurooppalaiset liittoutumattomat maat ovat pelkkää kauppatavaraa. Peanuts.

Jos ja kun nämä kaksi veitikkaa alkavat neuvotella diiliä uudesta etupiirijaosta, Nato-jäsenet jätetään luonnollisesti rauhaan. Itämeren maista Baltia ja Puola ovat siis turvassa, mutta Suomi ja Ruotsi ovat nesteessä. Jos Trump ei satu tietämään tai muistamaan, että kumpikaan näistä kahdesta Itämeren maasta ei ole hidasjärkisyyttään tullut hakeneeksi Nato-jäsenyyttä, Putin kyllä muistuttaa. Sen jälkeen diilin syntyminen on taas hieman entistä helpompaa. Eikä se nytkään tiedä hyvää Suomelle.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Mikä rauhassa pelottaa?"

Jenkkien aseteollisuutta pelottaa, ettei tappovehkeet mene kaupaksi, mutta muiden sotahullujen ja Natokiimaisten järjenjuoksua onkin hankalampi ymmärtää.Painuisivat vaikka Syyriaan sotimaan, jos tapella haluavat.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vai aseteollisuus. Aseita valmistetaan siksi, että on kysyntää. Minua pelottaa enemmän aseiden käyttö kuin niiden valmistus. Missä niitä aseita nyt eniten käytetään ja miksi? Pitäisikö tätä pohtia enemmän kuin jenkkien aseteollisuutta.

Se vastaus on väärä, että jenkkien aseteollisuus generoi sotia, että kappa kävisi. Ei pidä paikkaansa ei Syyriassa ei Ukrainassa eikä Afrikassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mihin perustat väitteesi etteikö se voisi generoida sotia?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #19

Hyvä Vellu, en mihinkään. Esitin täysin mutua. Nyt sinulla on todisteiden esitysvuoro siitä että jenkkien sotateollisuus generoi sotia.

Minä esitin oletuksen minkä sinun pitää kumota, eiks jeh? Jos olen väärässä, sekin käy kun esität paremman mutun, tai peräti faktanpoikasta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #25

Ei sellaista ole kukaan väittänyt kuin sinä jonka samassa lauseessa kumosit.

Kysyin vain mistä olettamus sen kumoamiseen tuli. Se kommentti mihin kommentoit ei myöskään ehdottanut sotateollisuuden noin toimivan vaan sanoi sama kuin sinäkin. Aseet menee tarpeeseen. Tarpeen sitten voi luoda USA:n johto päättämällä vaikkapa käydä kumoamassa Gaddafi,Laden jne. tai kertomalla vain,että nyt viedään demokratia tuonne ja tuonne. Sotateollisuus tarjoaa välineet tähän,muuten tuollaista ei tapahtuisi. Toinen aspekti on sitten,että vauhkotaan Venäjästä ja perustetaan sellainen liittouma mihin osallistumalla saat juuri tältä sotateollisuudelta ostettu halvemmalla aseita. Liittoutumassa tietty on säännöt paljonko sinne pitää laittaa rahaa per vuosi..ja tietty samalla varmaankin säännöt paljonko pitää investoida rahaa tälle sotateollisuudelle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #26

Vellu, olen iloinen sinun ja Venäjän puolesta. Pahat jenkit on tähän asti rellestäneet kaikkialla maailmassa. Mutta nyt on tilanne muuttunut. Venäjä on noussut sorron yöstä!

Venäjä on pudottanut Syyriaan tähän mennessä jo enemmän pommeja kuin jenkit Vietnamissa. Venäläiset ovat onnistuneet tuhoamaan jo kaikki Aleppon sairaalat, kymmeniätuhansia kuolleita ja ihan laillisesti. Pyhä Palmyrakin on tuhottu jo pari kuukautta sitten.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #27

olet sen verran harhainen mielestäni,että et taida edes tietää mitä kirjoitat,kun kirjoitat USA:sta tai Venäjästä saati sitten minusta. Ainoa näistä mihin voit tustua on minä ja se ei näytä kiinnostavan. Käy minulle.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #26

"Ei sellaista ole kukaan väittänyt kuin sinä jonka samassa lauseessa kumosit"

Ei niin, selvemmin tätä ei voi sanoa. Siis sitä mitä väitin ei kukaan ole väittänytkään minkä olen samalla myös kumonnut.

Meille tyhmille pitäisi kirjoittaa selkosuomea ja lyhyitä lauseita

"Kysyin vain mistä olettamus sen kumoamiseen tuli. Se kommentti mihin kommentoit ei myöskään ehdottanut sotateollisuuden noin toimivan vaan sanoi sama kuin sinäkin"

Siis oltiinko samaa mieltä??

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #28

Juu,mutta miksi minulle tuli todistustaakka yhtäkkiä jostakin mitä en ole väittänyt?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #31

Sitten olen tulkinnut kommenttejasi väärin. Olet siis samaa mieltä kanssani siitä ettei, jenkkien aseteollisuus generoi sotia. Miksi kysyit kuitenkin minulta perusteita "väitteelleni" kommentissa #19? Kerroin, että minulla ei ole tietoa asiasta, mutta jos sinulla on, anna tulla. "Todistustaakka" oli tosiaan turha ilmaisu.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #32

voin toki olla samaa mieltä ettei se generoi,mutta sitä juuri kysyin..mihin perustat sen väitteen ettei se generoi?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #33

Vellu Heino, taidat olla Putinin trolleja kun pitää aina vain saivarrella?

Sanopas Vellu, millaisia sotateolisuuden tuotteita Kain tarvitsi kun tuli tarpeelliseksi tappaa veli Abel?

Sinulla Vellu on varmaan isot nyrkit, millaiseen väkivaltaan ne generoivat sinua?

Tuleeko sinulla Vellu kovakin halu tappaa ihmisiä kun keittiössä saat käteesi tappovälineet leipäveitsen?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #33

#33
Etkö lukenut vastaustani, mutua ei kai tarvitse perustella. Kirjoitin ettei väitteeni perustu mihinkään, eikö se riitä?

Ymmärsin ettet ole samaa mieltä kanssani kun pyysit minua perustelemaan väitettäni. Nyt kuitenkin kirjoitat, että VOIT olla samaa mieltä, ettei sotateollisuus generoi sotia, siis VOIT olla? Oletko vai et. Vastauksesi on kuin entisellä miehellä: "vakaa mielipiteeni lienee...":)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että venäläisetkin pääsivät Syyriaan testaamaan järeimpiä aseitaan. Kohta on kaikki vanhat pommit ja ohjukset käytetty, sitten on hyvä testata uusimpia aseita. Jenkithän ovat tätä tehneet jatkuvasti. Nyt on Venäjäkin päässyt sotateollisuudessa nousu-uralla. Kohta jenkit jäävät toiseksi rehellisessä voimainmittelöissä.

Venäjää syytetään satojentuhansien siviilien tappamisesta ja terroripommituksista, mutta amerikkalaiset ovat vielä pahempia. Venäjällä on legitiimi oikeus suojella Syyrian kansaa Natokiimaisten terrorilta.

Onnea ja menestystä Putinin rauhanaseille!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Missä päin Syyriaa Venäjä on tappanut satojatuhansia siviilejä?

Jos Syyria, Venäjä ja terroristeja tukeva USA pääsevät sopimukseen sodan lopettamisesta olisi se paras uutinen 2000-luvun alulle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Putinin Venäjän uutiset alkavat olla Neuvostoliiton ajoilta, silloinhan ilmoitettiin valmistuneiksi tehtaitakin, joita ei ollut olemassa.

Delays in Construction of Putin's Viewing Platform at New Cosmodrome Spark Investigation

https://themoscowtimes.com/news/delays-in-construc...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

HS/Vieraskynä/Thomas Wallgren: "Ahdistus tapahtuneen edessä on ymmärrettävää. Mistään yllätyksestä ei kuitenkaan ole kyse."

Mikä siinä on niin kauheaa, jos Venäjän ja USA:n erimielisyydet ratkaistaan rauhanomaisesti eikä aseilla? Kyllä rauha on aina parempi vaihtoehto sodalle.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ei kai kukaan sotaa ole halunnutkaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

On se niin mukavaa ryypätä Rauhassa euroilla ostetut aamukahvit täällä EU:n reunamalla.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Mikä rauhassa pelottaa... Palautetaampa mieliin vastaavia tilanteita historiassa, missä Venäjä on ollut hyvää pataa jonkin / joidenkin aikansa suurvaltojen kanssa:

Puolan 1., 2., ja 3. jako, mukana Preussi, Itävalta ja Venäjä.

Tilsitin sopimus Venäjän ja Napoleonin Ranskan kesken, missä Suomi lohkaistiin Venäjälle.

Venäjän keisarikunnan romahdus vapautti suuren määrän kansallisvaltioita. Neuvostoliitto halusi takaisin Tsaarin valtakunnan ja aloitti valloituspolitiikan sosialismin levittämisen varjolla. Molotov-Ribbentrop-sopimuksessa jaettiinkin koko Itä-Eurooppa kahden diktaattorin kesken, Suomi mukaan luettuna.

Jaltan konfressissa NL jakoi etupiirit Euroopassa USA:n ja Iso-Britannian kanssa. Koko itäinen Eurooppa jäi NL:n jyrän alle ja myöhemmät kansannousut tukahdutettiin verisesti (DDR, Puola, Unkari, Tsekkoslovakia).

Nyt meillä on taas tilanne, missä USA, Kiina, Turkki ja Venäjä voivat jakaa maapallon miten haluavat ja johdossa on sellaiset tyypit, että se voi tapahtua.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Nyt meillä on taas tilanne, missä USA, Kiina, Turkki ja Venäjä voivat jakaa maapallon miten haluavat ja johdossa on sellaiset tyypit, että se voi tapahtua.

Sitähän monet täällä haluaa,että pääsisimme taas osaksi neuv,,.-oops venäjää !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt meillä on taas tilanne, missä USA, Kiina, Turkki ja Venäjä voivat jakaa maapallon miten haluavat ja johdossa on sellaiset tyypit, että se voi tapahtua."

Ihmiset ovat nyt nämä tyypit valtaan halunneet ja valinneet ja saaneet.

Sitä saa mitä tilaa.

Taitaa se pahuus olla äänestäjissä, meissä itsessä,
toki erityisesti niissä jotka näitä pahoja diktaattoreita valtaan äänestää.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Se tässä onkin, ettei meiltä kysytä (Stalinkin sanoi niin)...

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

En näkisi, että kyse olisi niinkään siinä, että äänestäjissä asuisi pahuus. Eiköhän suurimmaksi osaksi äänestäjissä asu hyväuskoisuus, välinpitämättömyys, tiedon puute, laiskuus perehtyä asioihin ja - tätä ei saisi sanoa ääneen leimautumatta natokiimaiseksi kansan halveksijaksi - yleinen hölmöys.

Asiasta on saatu tämän vuoden aikana maailmalta jo kaksi loistavaa esimerkkiä: Brexit ja Donald Trump. Lisää on tulossa.

Totalitäärisiin maihin verrattuna demokratioissa on kuitenkin yksi verraton hyvä puoli: Huonosta äänestystuloksesta tarvitsee kärsiä yleensä vain seuraaviin vaaleihin asti, jolloin päättäjät on tilaisuus vaihtaa. Putinistaneissa toivo on menetetty määräämättömäksi ajaksi jo siinä vaiheessa, kun diktaattori on ensimmäistä kertaa erehdytty päästämään valtaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Erdoganin suhteen sama juttu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Huonosta äänestystuloksesta tarvitsee kärsiä yleensä vain seuraaviin vaaleihin asti, jolloin päättäjät on tilaisuus vaihtaa. Putinistaneissa toivo on menetetty määräämättömäksi ajaksi jo siinä vaiheessa, kun diktaattori on ensimmäistä kertaa erehdytty päästämään valtaan."

Seuraavissa vaaleissa kansa voi vaihtaa vielä huonomman vaihtoehdon, koska se on niin tyhmä kansa.

Mistäs se kansa sitäpaitsi Putinia valitessaan tiesi että Putin tulee aivopesenmään heidät, eikä vallanvaihdosta tule sen jälkeen enää mitään, eikä muutenkaan. Kun putin kerran sai ydinaseiden laukaisunapin haltuunsa, niin eihän sitä saa pakottamallakaan häneltä pois.

Sama tilanne voi olla Trumpin suhteen. Mies on kuulemma ihan hillitsemättömän ja hallitsemattoman kunnianhimoinen. Voi olla ettei Trumpilta saada valtaa enää takaisin ja että Trump lähtee heti vaalikautensa aluksi varmistamaan ennenkaikkea sitä että näin ei pääse tapahtumaan ja että vallan perii hänen jälkeensä korkeintaan hänen oma jälkikasvunsa, joita jo nyt näytetään valitun vallan ytimiin.

Enää ei jää muuta vaihtoehtoa vaihtaa hallitsijaa kuin se että joku saa sihdin kohdalleen, kuten kävi Dallasissa jokunen aika sitten.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Lopettaako Venäjä aseiden valmistuksen ja myymisen, kun Putin ja Trump tervehtivät toisiaan ? Blogistin kanta näyttää olevan se, että vain USA:n on se tehtävä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Putin varmaan muuttaa mielensä vaikka tänäkin vuonna on kuulunut samaan tähtääviä uutisia. Rauhaa joka mantereelle:

Russia is planning to strengthen its presence in the arms dealing market across Asia, Africa and Latin America, according to Russian President Vladimir Putin who addressed members of the Kremlin's commission for military cooperation with foreign states at the commission's first annual meeting in Moscow last night.

http://europe.newsweek.com/putin-announces-plans-s...

PUTIN'S SYRIA CAMPAIGN COULD BOOST RUSSIAN ARMS SALES BY $7 BILLION

National daily 'Kommersant' estimates the operation has more than paid for itself.

http://europe.newsweek.com/putins-syria-campaign-c...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kerran näin Pietarin kadulla auton jonka kyljissä oli maalattuna taistelu ja teksti:
"Kiitos isoisä voitoista."

Meillä monet kiittelevät veteraaneja itsenäisyyden säilyttämisestä mutta Venäjällä se on itsestään selvä asia. Venäjällä kansa ei vaadi leveämpää leipää vaan lisää uusia voittoja.
Putin ei pysy kauaa vallassa ellei kansa saa uusia voittoja!
Rauha pelottaa venäläisiä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Rauno, älä kysele mielettömiä, meitä useimpia pelottaa Venäjä. Venäjä valmistautuu hyökkäämään. Lue joutessasi miten Venäjä käy hybridisotaa Suomea vastaan:

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226477...

Rauno, sinä ja muut ns. Venäjän ystävät käytte hybridisotaa Suomea vastaan, te olette siis suomalaisten vihollisia. Jos sota kuumenee, teidät pitää internoida.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset