Rauno Lintunen

Köyhät, leipäjonot ja eliitin hurskastelu

Kapitalismin kriisi ja oikeistopolitiikka on aiheuttanut Suomessa köyhyyden nopean lisääntymisen ja pitkät leipäjonot.  Syvässä köyhyydessä elää lähes puoli miljoonaa kansalaista, köyhyys-  ja syrjäytymisriski koskettaa miljoonaa.

Ongelma näkyy pitenevissä leipäjonoissa. Esimerkiksi Helsingissä Hurstin "valinnassa" jonotti viime viikolla 3 000 köyhää ruoka-apua.

Presidentti Sauli Niinistö ja eduskunnan puheenjohtajaksi valittu Paula Risikko kertoivat muutama päivä sitten puheissaan huolensa köyhyydestä. Muutkin kokoomuslaiset ovat olleet "köyhien asialla". Mutta mikä on ollut huolen syy?

Eliitin mielestä kaduilla kiemurtelevat leipäjonot ja köyhien kokoontumiset pilaavat ulkomaalaisten silmissä Suomen maineen!  Siksi ne pitäisi siirtää halleihin tai muihin sisätiloihin. Pois silmistä, pois mielestä!

Ei, sanon minä. Hurstin leipäjono pitäisi siirtää Helsingissä Kauppatorille. Ja muissakin kaupungeissa keskeisille paikoille. Syntyisi tyhjän hurskastelun sijaan pikaista toimintaa ja ehkä muutoshalu  köyhyyden poistamiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Leipäjonoja ei ole muualla, kuin Suomessa.

Miksiköhän ?

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Kyllä täällä Espanjassakin jaetaan ruokaa ilmaiseksi, mutta ulkona jonoissa ei ketään seisoteta. Talvella toki voisikin seisoskella kadulla, mutta kesällä pyörtyisi kuumuuteen.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onko tullut mieleen, että talouseliitin piirissä ruokajonoja pidetään merkkinä siitä että omat edut on hoidettu hyvin?

https://www.youtube.com/watch?v=8MRAihDnJJk

Pekka Iiskonmaki

Köyhyys iskee valtaosin vasemmistoon, joten koko kansan ongelma se ei ole.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset