Rauno Lintunen

Nato rynnii Suomessa järjestettävään suursotaharjoitukseen

Presidentti Sauli Niinistön ja Sipilän hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen  ministerivaliokunnan kokouksessa sovittiin perjantaina 20.4. että armeijan pääsotaharjoituksen yhteydessä vuonna 2021 järjestetään kansainvälinen sotaharjoitus.

Suunnitteilla olevaan suureen sotaharjoitukseen ottaisi osaa jopa 20 000 suomalaista ja ulkomaista sotilasta. Vastaavassa Ruotsin Aurora 17 -harjoituksessa oli viime syksynä mukana noin 19 000 sotilasta ja muita viranomaisia. Kansainvälisiä joukkoja oli Suomen lisäksi Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista.

Sotaharjoitus palvelee Naton tavoitteita Venäjän vastaisissa operaatioissa. Virallisen selityksen mukaan sotaharjoitus vahvistaisi valmiutta kansainvälisen avun vastaanottamissa ja yhteistoimintakykyä

Sotaharjoitusta on valmisteltu jo vuoden ajan ja siitä kertoi viime syksynä äärioikeistolaisesta toiminnastaan tunnettu sinisten puolustusministeri Jussi Niinistö.

Ps. Uutinen ja arvio julkaistaan 27.4. Työkansan Sanomissa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Katsos, Lintunen, kun kaikki muuta länsimaat ovat jo siinä NATO:ssa, niin ainahan se on NATO-maa, joka Suomen kansa harjoittelee. Voit myös ihan itseksesi miettiä, minkä ihmeen takia ja minkä maan uhkaa silmälläpitäen harjoitellaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Eivät kaikki länsimaat ole Natossa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tuskinpa siinä harjoituksessa muita natottomia maita on kuin Suomi ja Ruotsi.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #3

Kajanto maalailee isolla pensselillä.

Vuoden 2021 suursotaharjoitus on harjoittelua Nato-joukkojen maihinnoususta Suomeen ja joukkojen siirtämisestä Venäjän länsirajalle.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #6

Harjoituksen tavoitteena oikeasti on vahvistaa Suomen puolustusta ja valmiutta sekä harjoitella kansainvälisen avun vastaanottamista ja yhteistoimintakykyä. Pistäpä sitten linkkiä siihen, että tarkoitus on operoida Venäjän länsirajalla? Siitäkin huolimatta on Suomella oikeus käyttää omia alueitaan haluamallaan tavalla harjoitella.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #6

Kutsun noudattaminenko on ”rynnimistä”?

Ymmärrätkö, mitä eroa on maihinnousulla sotatoimena ja kutsusta tapahtuvalla ystävällismielisten joukkojen ja materiaalin logistisilla kuljetuksilla vahvistamaan Suomen puolustusta?

Kuka niin sanoo, että harjoitus ulottuisi Venäjän rajalle?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Aika irvokasta, että suomalaisen työväestön nimissä harrastetaan Venäjän agressiivisen sotapolitiikan äänenpainoja. Irvokasta se oli jo Neuvostoliiton olemassaolon aikoina, kun kaikille oli selvää, että venäläinen versio sosialismista oli pelkkää militarismia, poliisivaltiota ja imperialismia.

Viimeisten uutisten perusteella voisi ennustaa, että Lintunen saa Jaakko Laaksosta pian kaverin. Laaksolle olisi pitänyt antaa potkut vassareista jo silloin, kun hän puolusti Venäjän hyökkäystä Thetseniaan. Siitä on ihmisoikeudet kaukana, näiden kahden kaverin puuhissa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Aika irvokasta, että suomalaisen työväestön nimissä harrastetaan Venäjän agressiivisen sotapolitiikan äänenpainoja."

Väite on minulle uutta tietoa. Irvokasta on enemmänkin se, että Vasemmistoliitossa on johtavillakin paikoilla porukkaa joka ajaa Suomen Nato-jäsenyyttä ja osallistuu rauhansopimuksissa kielletyn suojeluskuntatoiminnan henkiin herättämiseen.

Vasemmistoliitosta on entisen työväenpuolueen sijaan tehty haalean punavihreä porvarilinen prosenttipuolue, jonka päämääränä on nostaa pari johtajaansa ministerietujen nauttijoiksi. Ei muuta.

Jos et vielä tiedä, Tshetshenia on kyllä kuulunut aina Venäjään. Hyökkäsikö Venäjä siis itseään vastaan?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

"Jos et vielä tiedä, Tshetshenia on kyllä kuulunut aina Venäjään. Hyökkäsikö Venäjä siis itseään vastaan?"

Ei todellakaan ole kuulunut aina! Kuuluuko Armenia muuten edelleen Venäjään? Pian siellä kuitenkin venäläiset joukot pian ammuskelevat, mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Tshetshenia on kyllä kuulunut aina Venäjään."

Maa julistautui itsenäiseksi 90-luvun alkupuolella. Sitten Venäjä valtasi sen takaisin julmasti, verisesti ja säälimättä. Nyt sinne on asetettu nukkehallitus, joka varmistuu vaali toisensa jälkeen siitä, että Putinin hallinto ja taustapuolue saa 99,9% annetuista äänistä valeissa.

Toisin sanoen olisi jo aika Tshetshenian päästä eroon.

Sen sijaan voi hyvin kysyä hyökkäsikö Saakashvili omaa maataan vastaan Georgiaan kuuluvassa Abhasiassa?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #8

Tshetshenia on kuulunut Venäjää 1800-luvulta lähtien.

Kun olette niin kovin huolestuneita Tshetshenian itsenäisyydestä niin kysyisin, kannatatteko myös Katalonian itsenäisyyttä?

Ja mitä aiotte tehdä, että Espanjan hallinto lopettaisi väkivallan käytön ja vapauttaisi vangitut Katalonian vaaleilla valitut johtajat?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #10

Kerrotko, Lintunen, milloin Espanjan hallitus on pommittanut Katalonian kivikauteen, kuten Venäjä Tsetsenian?

27.10.1991 Tshetsheniassa valittiin vapailla vaaleilla presidentiksi Dzhohar Dudajev, ja jo 1.11.1991 Tshetshenia julistautui itsenäiseksi Itshkerian Tshetsheenitasavallaksi. Tämä kaikki tapahtui jo ennen Venäjän itsenäistymistä ja Venäjän perustuslakia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset