Rauno Lintunen

Ktp:n 23. edustajakokous Helsingissä Suomenlinnassa

Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p. piti 23. edustajakokouksensa 19.-20. 5. Suomenlinnassa. Kokouksen ajankohta osui merkittävälle vuodelle 2018. Tuleehan tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta Suomen Työväenvallankumouksen ja luokkasodan alkamisesta, 100 vuotta Suomen kommunistisen liikkeen ja 30 vuotta Kommunistisen Työväenpuolueen perustamisesta.

Edustajakokous huomioi nämä historialliset tapahtumat hyväksymällä laajan julkilausuman. Kokous hyväksyi jatkokäsittelyyn myös 40-sivuisen Kapitalismi Suomessa-asiakirjan sekä ajankohtaiset kannanotot Oikeistohallitus kiristää työväestöä ja avaa maamme Naton sotajoukoille ja Tuomitsemme Yhdysvaltojen, EU:n ja Naton laajentumis- ja sotapolitiikan.

Edustajakokous valitsi vuosiksi 2018 - 2020 Ktp:n toimintaa johtamaan uuden 25 jäsenen ja 6 varajäsenen keskusneuvoston. Keskusneuvosto puolestaan valitsi ensimmäisessä kokouksessaan 8 jäsenen poliittisen toimikunnan ja puolueen puheenjohtajaksi lakimies Mikko Vartiaisen ja pääsihteeriksi ICT-tradenomi  Tomi Mäkisen.

Edustajakokous kunnioitti 1918 luokkasodan punaisia uhreja kunniakäynnillä Suomenlinnan Punaisten muistomerkillä. Tilaisuudessa muistomerkille laskettiin kukat ja Ktp:n ensimmäinen puheenjohtaja Timo Lahdenmäki puhui Työväenvallankumouksen historiallisesta merkityksestä ja Suomen työväenluokan saavutuksista.

Suomenlinnan vankileireillä pidettiin 10 000 punaista vankia, josta 80 teloitettiin paikanpäällä ja 1400 tapettiin eri tavoilla Santahaminassa.

https://www.ktpkom.fi/ajankohtaista/ktpn-23-edustajakokous-helsingissa-s...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun sattumalta katsoi telkkua, niin siellähän näkyi MOT. Kertoi, miten fiksu voikaan olla suomalainen kommunisti. Muuttaa Kanadaan ja lähtee sieltä sitten Neuvosto-Karjalaan tapettavaksi. Että tämä tieteellinen maailmankatsomus vaikuttaa täysin sopimattomalta ihmiselle.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Mikä maailmankatsomus vuonna 1918 tapattikaan 34 000 suomalaista miestä, naista ja lasta? Lähes 2000 on vielä sadan vuoden jälkeen kadonneina, osa Suomen soihin sotkettuna.

Kun Ylen eilisessä MOT-ohjelmassa Venäjää koskien todettiin, että murha ei vanhene koskaan, miksi se vanhenee Suomessa?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on yksi Suomen virallisista oikeusministeriön rekisteröimistä puolueista, ja osallistuu ensi evään eduskuntavaaleihin. Porvarimedia ei huomioi tätä mitenkään. Syy on ilmiselvä: kommunismin pelko ja viha.

Puolueen 23. edustajakokous, sen päätökset ja valinnat sekä Suomenlinnan muistotilaisuus vaiettiin täysin kuoliaaksi. Sitä samaa oli liikkeellä jo 100 vuotta sitten.

Ktp puheenjohtajaksi valitun lakimies Mikko Vartiaisen ja pääsihteeriksi valitun ICT-tradenomi Tomi Mäkisen lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin sähköasentaja Hannu Harju ja lääkäri Kaisa Laine, Työkansan Sanomien päätoimittajaksi yrittäjä Rauno Lintunen, puolueen kansainvälisten asioiden hoitajaksi ICT-opiskelija Lari Miniailo ja taloudenhoitajaksi sosionomi Anneli Pennanen.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

Kaikki kommunistit ja laitavasemmistolaiset vaikuttavat vastustavan NATO/OTAN -puolustusliittoa. Miksi?

Ketä kommunistista talousjärjestelmää ja OTANia/NATOa kannattavan tulisi äänestää?

Miksi ette tuomitse Venäjän sotapolitiikkaa, korkeita asemenoja, imperialismia ja pommituksia?

Mitä se Suomelle kuuluu, saako EU uusia jäsenmaita vai ei? (Oletetaan, että Suomi eroaisi EU:sta kuten te haluatte) Haluatte ottaa valtioilta itsenäisyyden päättää asioistaan, esim. liittymisestä EU:hun ja sotilasliittoihin, pois.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset