Rauno Lintunen

Länsimedia käärmeissään Helsingin huipputapaamisesta?

Kansainvälistä politiikkaa ja länsimediaa seuraavat ovat saaneet seurata viime päivinä kummallista tiedotuspeliä. Siinä on kyse kahden suurvallan presidenttien tapaamisesta heinäkuun puolivälissä Helsingissä. Pelissä ovat mukana myös Suomen johtavat mediat.

Porvarimedia ja uusliberaalit ovat käärmeissään Trumpin ja Putinin merkittävästä tapaamisesta sekä mahdollisista rauhankehitystä tukevista sopimuksista. Syyksi kelpaa tälläkin kertaa  jo normiksi vakiintunut Venäjä-vastaisuus ja EU/Nato-usko.

Olemme kuulleet ja nähneet mitä kummallisempia väitteitä: Helsingin maine kärsii tapaamisesta, Suomi vaarantaa itsensä demokratiana ja ihmisoikeusmaana, tapaaminen tukee Venäjää ja Putinia, Trump on Putinin vietävissä, jne.

Olisiko niin, että porvarimedian, sen palkkatoimittajien ja uusliberaalin eliitin hätä johtuu niiden markkinoiman EU:n ja Naton määräävän aseman horjumisesta. Eli EU:n jäljiltä ovat jäämässä jäsenmaille vain velat ja Nato-ovi sulkeutuu sotilasliiton hajotessa tarpeettomana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Ei kai - ainahan suomalaiset ovat olleet aidosti innostuneita kun isänmaamme on tavalla tai toisella päässyt kansainvälisiin otsikoihin.

Blogisti voisi todentaa hieman esittämäänsä asiaa linkeillä, jossa moinen nurkkakuntaisuus tulisi konkreettisesti esille. Joissain jutuissa on kyllä harmiteltu hotellikapasiteetin puutetta näinkin lyhyellä varotusajalla, mutta muuta negatiivista en ole nähnyt ja tuokin on lähinnä faktaa.

Komsomolskaja Pravdan toimittaja Dmitri Smirnovin uutisointia "Trump ja Putin tapaavat Helsingissä, Venäjän imperiumin alueella" on kyllä ihmetelty, mutta toisaalta Suomen suurruhtinaskunta oli aikoinaan osa Venäjän imperiumia.

Risto Koivula

Kiinassa olisi vastaavasta jo toimilupa katkennut, kuten CNN:ltä 2008 "Tiibetin kapinavideoiden" tehtailemisesta Nepalissa. Videot olivat niin tökeröitä, että tekijöiksi oli ehkä värvätty sikäläisiä maolaisia, jotka tekivät provokaation: nepalilaiset univormut ym. Väestö on myös etnisesti aivan eri näköistä.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/06/turun-...

Risto Koivula

Iltis ja uus-Arja-täti Paananen (vanha oli parempi):

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005738636.html

" Voisivatko Trump ja Putin sopia keskenään, että Naton laajeneminen laitetaan jäihin Helsingin huippukokouksessa, erikoistoimittaja Arja Paananen pohtii. "

Tuollaisesta on päätetty iäisyydet sitten... ja välillä rikottukin...

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #5

"Naton laajeneminen" on vain propagandaa. Jos joku itsenäinen valtio haluaa liittyä Pohjois-Atlantin puolustusliiton jäseneksi niin se on jäsenehdokkaan ja jäsenmaiden välinen asia.

Joissain kirjoituksissa väitetään muka sovitun "Naton laajenemisesta", mutta eipä kukaan ole koskaan kertonut kuka sen on allekirjoittanut, missä ja milloin moinen sopimus on tehty ja keitä se sitoo.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

No voi hyvää päivää! Tuo Hesarin humoristinen kuvapari "kuin kaksi marjaa" on pyörinyt vuosia ja siihen on päässyt aika moni omista presidenteistämme lähtien.
Poliittiset pilapiirrokset, johon tuokin kuuluu, on vanha taiteenlaji.
Trumpia ja Putinia on niissä kuvattu monilla tavolla ympäri maailmaa!

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Asia juurinäin, niinkuin kirjoitit. Tätä potaskaa saamme lukea 'totuusmediasta' päivittäin. Pitää olla sokea, jos tätä ei näe. Liberaalimedia Hesarin johdolla on näemmä hätää kärsimässä, kun sen ajama maailmankuva on murentumassa palasiksi. Suomen Pravdan edesottamuksia on ollut mielenkiintoista seurata viimepäivinä.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Olisiko mahdollista, että tarkasti määrittelisit sanat "totuusmedia" ja "liberaalimedia"? Kuinka suuri osuus totuusmedian ja liberaalimedian uutisista on potaskaa? Missä sitten mielestäsi on luotettavin media kun tunnut esiintyvän niin "asiantuntevasti"? Viime kädessä louskutuksesi ei anna mitään todellista tietoa, vaan se paljastaa sinusta sen, että pidät omia mielipiteitäsi totuutena, etkä näe vaivaa alkaa todistamaan väitteitäsi.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Totta, pidän mielipiteitäni totuutena, enkä määritä yhtäänmitään, vaan jatkan louskuttamista. Pidä sinäkin pussi päässä ja jatka unelmia.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #14

Tuolla asenteella et vakuuta ketään. Jos esität mielipiteitäsi totuutena, niin silloin sinun pitää pystyä perustelemaan kantasi. Pelkkä väite, että asiat ovat jollain tavalla ei riitä.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala Vastaus kommenttiin #21

Se on mulle yhdentekevää vakuuttaako se sua vai ei.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Silläkin uhalla, että saan Putin-trollin leiman, kommentoin blogisti Lintusen kirjoitusta todeten, että hänen näkökulmansa voi vielä osoittautua oikeaksi tässä kysymyksessä. Varsinainen päätös etukäteisnäkökulmien oikeellisuudesta pitäisi tehdä tietäen, mitä Trump ja Putin lopultakin sopivat. Toivon, että kaikki julkistetaan, eikä jää salaisia pykäliä.

Niin mediasta saa vähän sellaisen kuvan, että kaksi mörköä on tulossa Helsinkiin ja nyt pitäisi vain uutisoida, kumpi möröistä on se suurempi mörkö. Eihän EU ole jäänyt täysin syrjään, kun kokouspaikka on EU-alueella. Eri juttu, jos olisivat menneet Maarianhaminaan tapaamaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Salaisilla sopimuksilla ei ole samaa merkitystä kuin Molotovin ja Ribbentropin sopimusten salaisilla lisäpöytäkirjoilla, koska Trumpilla ei ole samanlaista valtaa kotimaansa ulkopolitiikassa. Pentagon heittää roskikseen sopimukset, jotka eivät sitä miellytä.

Risto Koivula

" Eihän EU ole jäänyt täysin syrjään, kun kokouspaikka on EU-alueella. "

Tässä varsin mahdollisesti on jokin vitsi juuri tässä EU-alueessa, ja harvinasen fanaattisessa jäsenmaassa. Se nähdään sitten että vihjavatko ne esimerkiksi johonkin yhteiseen toivomukseen "EU:n roolista"...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Putin itse ole heittänyt pökköä pesään moisten länsimaisten kommenttien aikaansaamiseksi ilmoittaessaan bulvaaninsa kautta, että kokous pidetään Venäjän imperiumin maaperällä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"ilmoittaessaan bulvaaninsa kautta, että kokous pidetään Venäjän imperiumin maaperällä?"

Lapsellista provokaatiota yhden ihmisen lausahduksesta. Samanlaista provoa edusti aikoinaan Vladimir Žirinovski eikä hänen aivopierujaan senparemmin otettu todesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Heh, onko lausahduksen siteeraaminen provokaatiota, mutta lausahdus itse ei ole?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #13

Yhden ihmisen, jolla ei ole mitään asemaa, näkemyksen korostaminen on lapsellista tässä kontekstissa.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Venäjän imperiumiin kuului myös Suomen suurruhtinaskunta - historiallinen fakta ja jos joku muuta väittää valehtelee.

Minun isovanhempani syntyivät Venäjän imperiumissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Panen paremmaksi: äitini on ollut jopa Suomen Kansantasavallan kansalainen joulukuusta 1939 huhtikuulle 1940. Pidettiin tosin sen jälkeen vielä toukokuun lopulle Itä-Karjalan vankileirilla vaikka Suomen Kansantasavalta oli jo kuopattu. Kaiken kaikkiaan Kuusisen johtamassa Suomen Kansantasavallassa oli parhaimmillaan noin 2500 asukasta, lähes kaikki karjalankielisiä.

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #19

Ei se ihan noinkaan ollut. Siihen kuului tai ainakin piti liittää Karjalais-Suomalainen neuvostotasavalta (31.3.1940 - 16.07.1956):

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karjalais-suomalaine...

" Historia:

– ASNT:sta SNT 31. maaliskuuta 1940 (Karjalan ASNT:sta)

– SNT:sta ASNT 16. heinäkuuta 1956 (Karjalan ASNT:ksi) "

Paavo Prokkonen oli Karjala-ministeri.

Risto Koivula

Venäjän imperiumi, Rossiiskaja imperija, Tsarskaja imperija lakkasi olemasta 101 vuotta sitten.

(Sen maaperä toki on edelleen olemassa, kuten vaikka muinaisen Rooman imperiumkin solloinen maaperä.)

https://encyclopedia.thefreedictionary.com/Russian...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Veikkaanpa kuitenkin, että suomalainen media on suht hiljaa tähän tapaamiseen liittyen. Sitten jälkikäteen voidaan taas viisastella kuinka mitään ei saatu aikaan. Ei se meidän lehdistö niin riippumaton ole. Tämä on iso tapahtuma myös esim. Sauli Niinistölle.

Toisessa iltapäivälehdessä oli käsittääkseni uutisoitu, että mielenosoitus olisi suunnitteilla, mutta juttu vedettiin pois. En itse nähnyt sitä, joten olen ihan kuulopuheiden varassa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Pitäisi tosiaan suhtautua HelsinkiSummit2018:aan positiivisesti sen myönteistä potentiaalia korostaen esmes niiden pakotteiden madaltamiseksi, ks. http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Näkikö kukaan The Timesin otsikon "Fears grow over prospect of Trump ‘peace deal’ with Putin"?
https://www.thetimes.co.uk/article/fears-grow-over...

Pelko kasvaa rauhansopimukseen pääsemisestä!

Siis vuosikausia huudetaan Venäjän aggressiivisuutta ja nyt pelätään että sotaa ei tulekaan.

Meille on uskoteltu myös että meitä johtavat viisaat ja hyväntahtoiset, rauhaa rakastavat moraalin kukkaset täällä länsimaissa :D

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Et tainnut lukea uutista ollenkaan!
Siinä tuo pieace deal on lainausmerkeissä eikä se suoraan tarkoita rauhansopimusta, joka olisi the peace, peace treaty tai peace agreement.

Tuossa The Timesin jutussa arvioidaan, että Trump tekisi Putinin kanssa "diilin", jossa Trump lupaa vähentää tukea eurooppalaisilta liittolaisiltaan.
Sitähän Trump on itse asiassa esittänyt aiemminkin ja vaatinut liittolaisten ottavan enemmän vastuuta omasta puolustuksestaan.

Suomalaisesta näkökulmasta Trump ei ole ihan väärässä: Hollanti luopui koko panssarikalustostaan ja myi ne tänne Suomeeen. Natomaa Latvia on surkein esimerkki: maan puolustus perustuu lähinnä liittolaisten tukeeen ja kevyesti aseistetun oman armeijan koko on vain 20 000 taitselijaa reservi mukaan lukien.

Jos tuo "diili" tehdään, niin Putininkin pitäisi luvata jotain.Kannattaa muistaa, että tälläkin hetkellä venäläisjoukkoja on Ukrainassa, Georgiassa, Moldovassa, Pohjois-Kaukasuksella ja Syyriassa. Vetäsikö Putin joukot pois joistain näistä maista?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Luin toki. Lähinnä keskityin kommentissani tähän median tunnepuoleen so. ollaan huolissaan siitä että saavat aikaan keskusteluyhteyden, pääsevät sopuun, sotaa ei tulekaan jne.

Kuten sanot, niin Trump jo aikaa sitten viesti että eurooppalaiset voisivat (ostaa enemmän aseita amerikkalaisilta valmistajilta ja) hoitaa puolustuksensa kuntoon.

Venäjän joukot on Syyriassa Syyrian laillisen hallituksen kutsusta, toisin kuin Yhdesvaltain joukot joista on ilmaistu haluttavan päästä eroon.

Jos olisin Putin, en vetäisi koska pakkohan niiden on varautua jo vuosikymmeniä rakennetun (NATO-)saartorenkaan takia.

Käyttäjän TomiVaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #25

Jep - venäläiset ovat Syyriassa sisällissodan aloittaneen alaviittidiktatuurin pyynnöstä. Muuten olisi tullut noutaja ja tekohengitystä tuo venäläisapu vain on.

Sinäänsä karmea tuo termi "laillisen halinnon kutsusta" - siis tervetuloa tappamaan kansalaisiamme. Samalla tavalla jekit olivat Vietnamissa "laillisen hallinnon kutsumana" - olivathan he Vietnamin tasavallan eli Etelä-Vietanmin liittolaisia.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring Vastaus kommenttiin #26

Sota on aina karmeaa siviileille. Muistellaan vaikka Suomen sisällissotaa ja sitä kun ulkomaan apujoukot teurasti siviilejä täällä.

Rauha on karmeaa aseteollisuudelle. Kun tuli tieto, että Koreat alkoivat pyrkiä sopuun vilkaisin pörssikursseja, ja kyllä: aseteollisuuden osakkeet sukelsivat.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Putin saa lahjaksi itäukrainan,krimin ja suomen,,on siinä aihettakin länsimedialla ihmetellä tilannetta !

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen
Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

EU:han voi näyttää mahtiaan vaatimalla, ettei kaikille Venäjän delegaation jäsenille myönnetä viisumia, kuten pari vuotta sitten tapahtui. Katsotaan sitten, ketä EU:n mallioppilas tottelee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös KRP kymmenkunta vuotta sitten listannut Putinin "etsintäkuulutetuksi" tai siis pidätettäväksi, jos saapuu Suomeen. Kun asiaa tutkittiin, niin kävi ilmi, että kyse oli kuuluminen tiettyyn moottoripyöräjengiin, jonka kaikki jäsenet ovat kyseisellä listalla. Asiasta nousi kuitenkin kohu ja Putin (siis vain hän) poistettiin listalta.

Risto Koivula

Ehkä KRP yrittääkin... ja EU...

Risto Koivula

Hillaryn lehti:

https://www.thetimes.co.uk/article/fears-grow-over...

"Fears grow over prospect of Trump ‘peace deal’ with Putin"

https://www.thetimes.co.uk/article/what-putin-want...

" EDWARD LUCAS

June 21 2018, 5:00pm, The Times

What Putin wants from his summit with Trump

The Russian leader has a golden opportunity to weaken the West when he meets the Amercian president next month "

https://www.thetimes.co.uk/article/russia-stands-t...

June 15 2018, 12:01am, The Times
Russia stands to gain most from Nato row

Edward Lucas

Divisions within the western alliance will be exploited by President Putin to extend his influence in Europe

https://www.thetimes.co.uk/article/nato-opens-door...

"Nato opens door to Trump‑Putin talks"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset