Rauno Lintunen

Miksi?

Porvarimedia on tehnyt kaikkensa sabotoidakseen suomalaisten silmissä Putinin ja Trumpin Helsinki--kokouksen. Presidenttien  tapaamista vastustavaa Helsinki Calling- mielenosoitusta on mainostettu päivittäin kaikilla kanavilla.

Porvaritoimittajat, Venäjä-vastaiset russofobit ja "liberaalit" ovat keskeyttäneet pitkät kesälomansa vanhan virren veisaamiseksi: Venäjä on paha, Putin on diktaattori. Ja kansa vastaa mainipuloinnin seurauksena, jes, jes! Miksi?

Jos Trump olisi tullut yksin Helsinkiin, media olisi mielissään eikä mitään mielenosoitusta olisi tietenkään järjestetty.

Tässä Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) kannanotto.

Ktp ei osallistu porvariston järjestämiin kansojen vastaisiin mielenosoituksiin

Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien tapaaminen 16.7. on aktivoinut sekalaisen joukon keskustelujen vastustajia järjestämään 15.-16.7 mielenosoituksia Helsingissä. Suurin ennakkokohu on käyty Helsinki Calling-mielenosoituksen ympärillä.

Helsinki Calling-mielenosoitus on saanut porvarillisen median täyden tuen ja sitä on mainostettu päivittäin jo kahden viikon ajan. Yksikään muu mielenosoitus, esimerkiksi Joukkovoima-liikkeen järjestämät Suomen porvarihallituksen vastaiset mielenosoitukset, eivät ole saaneet lähellekään samaa julkisuutta. Niistä on jopa vaiettu.

Helsinki Calling-mielenosoituksen järjestäjien ydinjoukko koostuu oikeistolaisista, russofobeista, sateenkaarivihreistä ja “uusvasemmistolaisista”. Järjestäjät kertovat tiedotteessaan mielenosoituksesta, “jossa osoitetaan mieltä kansalaisyhteiskunnan demokraattisten oikeuksien, ihmisoikeuksien, ympäristön, ilmastonsuojelun ja rauhan puolesta”.

Hienoja sanoja, mutta todellisuus on aivan muuta. Kyse on sopimusperusteisen uuden maailmanjärjestyksen ja Venäjän vastustamisesta. Uusi tilanne kun näyttäisi heikentävän pääomien hallitsemaa EU:ta ja kyseenalaistavan sotilasliitto NATOn olemassaolon.

Helsinki Calling-mielenosoituksen järjestäjien nimilista ja puhujat paljastavat nekin sen, mistä tuuli puhaltaa. Mielenosoituksen tuottajan Ilona Toimelan mukaan mukana on mm. Venäjästä, Ukrainasta ja USA:sta (presidentinvaalien tuloksesta) huolestuneita tahoja, US Democrats Abroad -niminen ryhmä, eri vähemmistöjen edustajia, syyrialaisia pakolaisia, jne.

Puhujina ovat mm. kirjailija, russofobi ja antikommunisti Sofi Oksanen, Venäjälle porttikiellon saanut EU:n parlamentin jäsen, russofobi Heidi Hautala sekä Venäjä-vastaisia antikommunisteja Georgiasta, Ukrainasta ja Valko-Venäjältä.

Vasemmiston ja kommunistien keskuudessa on herättänyt ihmetystä, että SKP:n johto on kertonut osallistuvansa mielenosoitukseen ja kehottaa puolueen jäseniä tekemään samoin. Ktp:n linja on, ettei porvariston kanssa suhmurointi sovi. Tänä vuonna erityisesti kunnioitamme ja muistamme Suomen työväenvallankumouksen alkamisen ja kommunistisen liikkeen perustamisen 100-vuotistapahtumia.

Kommunistinen työväenpuolue ei osallistu porvariston rahoittamiin ja järjestämiin kansojen vastaisiin tapahtumiin. Ei myöskään tähän Helsinki Calling-mielenosoitukseen.

Esitämme kaikille Suomen demokraattisille voimille, rauhanjärjestöille ja työväestölle yhteisen suurmielenosoituksen järjestämistä YK:n päivänä 24.10. Tunnuksemme olkoon – Kansojen välisen ystävyyden ja rauhan puolesta – Ei sodalle, Kyllä rauhalle!

Vantaa 11.7.2018

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kerropa Rauno, miksi te vanhan liiton kommunistit niin usein suhtaudutte yhtä myötämielisesti nyky-Venäjän hallintoon kuin aikanaan Neuvostoliittoon? Tämä asia ihmetyttää arvatenkin monia muitakin kuin vain minua.

Sen verran korjaisin, että Helsinki Calling ei tietenkään ole _kansojen_ vastainen tapahtuma.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Emme suhtaudu myötämielisesti Venäjän nykyhallintoon. Veljespuolueemme Venäjän Kommunistinen Työväenpuolue (VKTp) on oppositiossa Venäjän nykypolitiikkaa, ennen muuta sisäpolitiikassa, vastaan.

Helsinki Calling-mieleosoituksen järjestäjiä yhdistää Venäjä-vastaisuus ja halu palauttaa yksinapainen maailmanjärjestys Bushien ja Obaman viitoittamalle tielle. Ja tuo tie oli sotien, veren ja pakolaisuuden tie.

Toni Rintala

"Sen verran korjaisin, että Helsinki Calling ei tietenkään ole _kansojen_ vastainen tapahtuma."

Sitä mainostetaan kuitenkin Putinin ja Trumpin vastaiseksi mielenosoitukseksi (näin otsikoi mm. Seura.fi). Ja kansa on heidät valinnut edustajakseen. Joten eikö se silloin ole mielenosoitus heidän kansojaan vastaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Jossain Erdoganin Turkissa tai keskiaasialaisissa diktatuureissa varmaan ajatellaan johtajista juuri noin. Mutta että Suomessakin joku...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #5

"Mutta että Suomessakin joku..."

Eikös Niinistöäkin mainosteta Suomen kansan presidentiksi? Presidenttinä hän edustaa kansaa ja edistää Suomen kansan menestystä kaikin voimin.

"Minä Sauli Väinämö Niinistö, jonka Suomen kansa on valinnut Suomen tasavallan presidentiksi, vakuutan, että minä presidentintoimessani vilpittömästi ja uskollisesti noudatan tasavallan valtiosääntöä ja lakeja sekä kaikin voimin edistän Suomen kansan menestystä."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #6

Älä esitä ääliötä. Johtajien arvostelu tekemisistään, arvoistaan jne on sallittua, jopa suotavaa, eikä se ole mitään kansojenvastaisuutta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #7

KTP on siis ääliöiden joukko puhuessaan kansan vastustamisesta tässä yhteydessä? ;)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #7

"Älä esitä ääliötä" kuulostaa todella kärsimättömältä ohjeelta! Jos nettikeskusteluista menettää hermonsa, ei rentoa päivää näe.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... miksi te vanhan liiton kommunistit niin usein suhtaudutte yhtä myötämielisesti nyky-Venäjän hallintoon kuin aikanaan Neuvostoliittoon?"

- Koska omaksumamme dialektisen aatteen mukaan voimalla on aina oltava vastavoima, eikä Yhdysvalloille kykene panemaan kampoihin mikään muu kuin Kreml. (Lähde: sisäinen kommunistini.)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ilman Ristoa täällä olisi paljon tylsempää!

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander

"Ktp ei osallistu porvariston järjestämiin kansojen vastaisiin mielenosoituksiin"

Tämä tarkoittaa ehkä noin kymmenen stalinistin jäämistä pois. Moisen ihmismassan puuttuminen varmasti latistaa mielenosoituksen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

KTP:n poissaolo harmittaa kaikkia syvästi, Lintunen! Olisin niin toivonut, että KTP:n olemassaolo olisi edes jotain kautta tullut osoitetuksi.

Mutta toivo elää, kenties jonain päivänä näemme valon, ja KTP:n. Jossain.

Risto Koivula

Oikea kannanotto.

Kyseessä on Hautalan eurokomissaarikampanja.

Hautalalta puuttuu mm. täydellisesti kaikenlainen alkeellisinkin laskutaito.

Vaara pyörii, jos Virheistä tulee pääministeripuolue.

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/al-...

Hautalan jengi on saanut viimeisen varoituksenkin kansainväliseksi terroristiksi julitamisesta YK:n Turvallisuusneuvostolta. Seuraava ei jää varoitukseksi, ja kohdistuu luultavasti Hautalaan.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/ensimm...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

No jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin kieltämättä äänestäneiden enemmistö kannatti Putinia.

USA:ssa äänestäneiden enemmistö ei kannattanut Trumpia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vastustan Trumpin ja Putinin tapaamista jo sillä perusteella, että Lintunen sitä innokkaasti kannattaa :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset