Rauno Lintunen

Porvarimedian Helsinki-henki oli pilkkaa, torjuntaa ja syyllistämistä

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä paljasti porvarimedian todelliset karvat. Porvarimedia ajaa vihan, vastakkainasettelun ja sodan asiaa.

On pöyristyttävää, että Suomen pääkaupunkiin kutsuttuja arvovieraita verrattiin sikaan ja Hitleriin. Vastaavaa loukkausta ei ole aikaisemmin nähty virallisten vierailujen yhteydessä. Helsingin Sanomien "vapaa lehdistö" kampanja vain pahensi tilannetta.

Pilkan jälkeen nähtiin torjunnan käyttöönotto. Porvarimedia toisti Yhdysvaltojen uus-McCarthysmin  vaatimusta presidenttien tapaamisen perumista. Samaan aikaan mainostettiin tauotta oikeiston kellokkaiden ja sateenkaariblokin masinoimaa Helsinki Calling-mielenosoitusta, jonka puhujakaartiin kuului katkeroituneita russofobeja ja antikommunisteja.

Torjunnan täydellinen epäonnistuminen on nyt johtanut syyllistämiseen ja Yhdysvalloista johdettuun trollaamiseen. Syytteitä on esitetty läntisten etujen vaarantamisesta ja maanpetoksesta. Jopa presidentti Trumpin tulkkia on vaadittu kongressin kuultavaksi ja rikkomaan vaitiolovelvollisuutensa.

Presidentti Trump totesi 16.7. aamun twiitissään, että Yhdysvallat on ollut "typerä" kun ei yritä käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa ja tehdä yhteistyötä.

"Yhdysvaltojen ja Venäjän välinen rakentava vuoropuhelu tarjoaa mahdollisuuden avata uusia polkuja kohti rauhaa ja vakautta maailmassamme. Otan mieluummin poliittisen riskin rauhan tavoittelusta kuin rauhaa politiikan harjoittamiseksi", totesi Trump samana päivänä.

Näinhän se on. Sotaa janoavat ovat ihmiskunnan vihollisia. Ja porvarimedia askaroi sotapuolella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

"Sotaa janoavat ovat ihmiskunnan vihollisia" Rauno Lintinen toteaa. Ikävä kyllä pelkkä janoaminen ei riitä: Venäjä sotii Ukrainassa sekä Syyriassa, missä haluaa pitää vallassa hirmuisen kansanvihollisen. Kun tähän lisätään vielä Putinin tunnustus Venäjän järjestämästä kansanäänestyksestä ryöstön kohteeksi joutuvalla Ukrainan Krimillä, ryöstökapitalistisen valtion sotaisasta retkeilystä on surullisen paljon näyttöä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kun Trump puhuu "rakentavasta vuoropuhelusta", nauraa Putinin mielessään paskaisesti, kun on saanut kusetettua Trumpin tanssimaan oman pillinsä mukaan ja ajamaan omia etujaan. Venäjän tarkoituksena ei ole, eikä koskaan ole ollut mikään vuoropuhelu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei kaikki raportointi ole loukkaavaa tai sikamaista. Tässäkin on hyvin herttainen kuva:

https://z-m-scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/...

Tomi Vaalisto

Ainakin Putin reilusti tunnusti, että Krimin kansanäänestys oli venäläisten järjestämä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, koska krimiläiset ovat hänen katsantokannaltaan venäläisiä.

Tomi Vaalisto

Ei suinkaan - tarkennetaan:

Vladimir Putin myönsi 16.7.2018 Helsingissä, että Venäjä itse järjesti Krimin niin sanotun kansanäänestyksen Ukrainan maaperällä.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen Vastaus kommenttiin #6

Kannattaa palauttaa mieleen historia. Krim julistautui itsenäiseksi Venäjään liittymistä varten jo 1992, jolloin Ukraina esti itsenäistymisen, ja toisen kerran vuonna 1994 Meskovin presidenttikaudella mutta tämäkin mitätöitiin. Kyllä Krim on halunnut liittyä Venäjään ilman "pienten vihreitten miesten" painostustakin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #7

Kuitenkin tässä tapauksessa vuonna 2014 todellisuudessa vain n. 15% krimiläisistä äänesti Venäjään liittymisestä ja näin Putinin piti järjestää äänestys halutun tuloksen aikaansaamiseksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Tsetseniakin julistautui itsenäiseksi vuonna 1991, mutta jostain syystä Venäjä ei suhtautunut aivan yhtä myönteisesti kyseiseen itsenäistymisjulistukseen, vaikka se perustui myös etniselle väestöpohjalle. Venäläiset ja ukrainalaiset sentään ovat molemmat slaaveja ja aika läheisiäkin toisilleen kielellisesti.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #7

Kannattaa ymmärtää ihan perusasioita: kyseinen niemimaa on osa Ukrainaa eikä jonkun alueen asukkaat voi päättää keskenään, että nyt liitytäänkin naapurimaahan tai itsenäistytään.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #6

Tässä on Putinin perusteellisempi katsaus Krimin liittymisestä/liittämisestä Venäjään:

https://www.youtube.com/watch?v=uS8hbmoc15c

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #6

Ei sanonut Venäjä, vaan "me" - mitä sillä sitten tarkoittikin.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #15

Ainakin sitä, että Venäjä oli siinä mukana. Ei mikään ulkopuolinen valtio voi järjestää jonkun toisen valtion vaaleja. Joten joka tapauksessa laittomat ja kansainvälisen oikeuden vastaiset vaalit.

Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #15

Jep - Venäjän presidentti Putin sanoo venäjäksi aivan selvästi ”me järjestimme” eli ”my proveli”.
Selkeä tunnustus, mutta tuohan jo tiedettiinkin.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Lintunen kirjoittaa: ... Torjunnan täydellinen epäonnistuminen ...

Ei valtamedian viestintä epäonnistu. Se toimii. Kansalaismielipide muuttuu vähitellen mutta vääjäämättä. Yhä useampi lakkaa kyseenalaistamasta ja epäilemästä. Venäjästä tulee syypää kaikkeen kärsimykseen, jopa itäkaupan leikkaaminen voidaan kotiväkivallantekijän tapaan selittää toisen syyksi.

Sitten vaan kaikki säästörahat taivaalle pelontorjuntaan!

Tomi Vaalisto

No kerroppa miksi moiseen johtopäätökseen olet päässyt kun suomalaisista tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa luottaa YLEen?

Valtaosa suomalaisista luottaa erittäin tai melko paljon Ylen TV- ja radiouutisiin (82–81 %). Luotettavuudessa Ylen jälkeen tulevat STT (78 %) ja MTV3:n uutiset (72 %).

"Kansalaismedialla" eli puskaradiolla menee huonosti: vain alle kymmenesosa (8 %) luottaa suoranaisesti sosiaalisessa mediassa leviäviin uutisiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10044085

Tomi Vaalisto

Mediafobisteilla ja kansalaiskirjoittajilla on mielenkiintoinen tapa todistella väitteitä omilla mielipidekirjoituksillaan. Perustuuko se simppeliin ajatukseen, että kun asiaa toistetaan riittävän monta kertaa siitä tulee totta.... :D

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset