Rauno Lintunen

Porvarimedian Helsinki-henki oli pilkkaa, torjuntaa ja syyllistämistä

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen Helsingissä paljasti porvarimedian todelliset karvat. Porvarimedia ajaa vihan, vastakkainasettelun ja sodan asiaa.

On pöyristyttävää, että Suomen pääkaupunkiin kutsuttuja arvovieraita verrattiin sikaan ja Hitleriin. Vastaavaa loukkausta ei ole aikaisemmin nähty virallisten vierailujen yhteydessä. Helsingin Sanomien "vapaa lehdistö" kampanja vain pahensi tilannetta.

Pilkan jälkeen nähtiin torjunnan käyttöönotto. Porvarimedia toisti Yhdysvaltojen uus-McCarthysmin  vaatimusta presidenttien tapaamisen perumista. Samaan aikaan mainostettiin tauotta oikeiston kellokkaiden ja sateenkaariblokin masinoimaa Helsinki Calling-mielenosoitusta, jonka puhujakaartiin kuului katkeroituneita russofobeja ja antikommunisteja.

Torjunnan täydellinen epäonnistuminen on nyt johtanut syyllistämiseen ja Yhdysvalloista johdettuun trollaamiseen. Syytteitä on esitetty läntisten etujen vaarantamisesta ja maanpetoksesta. Jopa presidentti Trumpin tulkkia on vaadittu kongressin kuultavaksi ja rikkomaan vaitiolovelvollisuutensa.

Presidentti Trump totesi 16.7. aamun twiitissään, että Yhdysvallat on ollut "typerä" kun ei yritä käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa ja tehdä yhteistyötä.

"Yhdysvaltojen ja Venäjän välinen rakentava vuoropuhelu tarjoaa mahdollisuuden avata uusia polkuja kohti rauhaa ja vakautta maailmassamme. Otan mieluummin poliittisen riskin rauhan tavoittelusta kuin rauhaa politiikan harjoittamiseksi", totesi Trump samana päivänä.

Näinhän se on. Sotaa janoavat ovat ihmiskunnan vihollisia. Ja porvarimedia askaroi sotapuolella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

"Sotaa janoavat ovat ihmiskunnan vihollisia" Rauno Lintinen toteaa. Ikävä kyllä pelkkä janoaminen ei riitä: Venäjä sotii Ukrainassa sekä Syyriassa, missä haluaa pitää vallassa hirmuisen kansanvihollisen. Kun tähän lisätään vielä Putinin tunnustus Venäjän järjestämästä kansanäänestyksestä ryöstön kohteeksi joutuvalla Ukrainan Krimillä, ryöstökapitalistisen valtion sotaisasta retkeilystä on surullisen paljon näyttöä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Kun Trump puhuu "rakentavasta vuoropuhelusta", nauraa Putinin mielessään paskaisesti, kun on saanut kusetettua Trumpin tanssimaan oman pillinsä mukaan ja ajamaan omia etujaan. Venäjän tarkoituksena ei ole, eikä koskaan ole ollut mikään vuoropuhelu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei kaikki raportointi ole loukkaavaa tai sikamaista. Tässäkin on hyvin herttainen kuva:

https://z-m-scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Lintunen kirjoittaa: ... Torjunnan täydellinen epäonnistuminen ...

Ei valtamedian viestintä epäonnistu. Se toimii. Kansalaismielipide muuttuu vähitellen mutta vääjäämättä. Yhä useampi lakkaa kyseenalaistamasta ja epäilemästä. Venäjästä tulee syypää kaikkeen kärsimykseen, jopa itäkaupan leikkaaminen voidaan kotiväkivallantekijän tapaan selittää toisen syyksi.

Sitten vaan kaikki säästörahat taivaalle pelontorjuntaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset