Rauno Lintunen

Amerikkalaiset - turvallisuusuhka Suomessa?

Raaseporin edustalla on amerikkalaisomistuksessa 8,4 hehtaarin saari, jota voidaan käyttää Suomen turvallisuuden vastaisessa toiminnassa. Nimettömän, mutta luottavan sotilaslähteen mukaan saarella olisi mahdollisuus kouluttaa naiskommandoja ja sukeltajia.

Raaseporin alue on tärkeää sotilasaluetta ja siellä valmistetaan mm. Sisun sotilasajoneuvoja.

Toinen merkittävä turvallisuusuhka sijaitsee kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Amerikkalaismies on hankkinut omistukseensa ison osan VR:n entisestä konepajasta. Näin amerikkalaiset voivat katkaista hetkessä Helsingin kaksi valtaväylää ja aiheuttaa liikennekaaoksen sekä muuta vahinkoa.

Konepaja soveltuu myös amerikkalaisen sotakaluston huoltoon ja sen katolta voidaan hallita Helsingin ilmatilaa.

Olisiko syytä tutkia molempien amerikkalaisvaltausten rahoitus ja mahdollinen pimeän työvoiman käyttö?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomella on allekirjoitettu aiesopimus puolustusyhteistyöstä sekä sen tiivistämisestä USA:n kanssa, joten läsnäoloa Suomessa on odotettavissa lisää - turvallisuutemme pönkittämiseksi. Ainoa uhka mikä USA:sta Suomelle voi koitua on lisää McDonaldsravintoloita (mikä tietysti on ikävää sinänsä), mutta englantiahan me puhumme jo muutoinkin.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tuo McDonalds on todellinen uhka nuorisolle. Varusmiespalvelukseen ei enää voi ottaa kun varusvarastolta ei löydy 4xl-kokoisia maastopukuja.

Toni Rintala

Meille tunkeutui just Burger King. On rakenteilla jo. Vai joko siitä tuli kanadalainen brändi?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kaikkein yllättynein oli Kiinassa kun jo 2000-luvun alussa löytyi Pekingin Kielletystä Kaupungista muurien sisältä Starbucks Coffee.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #8

Japanilaiset ovat seonneet muumeista, Tokiosta löytyy Hattifnatt /hattivatti-ravintola. Blott hattifnatt vid hattifnatt..

https://www.tripadvisor.co.nz/ShowUserReviews-g106...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Japanista löytyy paljon Suomesta inspiroituja asioita. Esimerkiksi kuuluisasta Tokion Kinokuniya -kaupasta löytyi suomalaista ruisleipää eri muodoissaan. Erään kohdalla oli hyllyn reunassa kirjoitettu japanilaisella katakanatekstillä "happamaton miniputti".

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #15

Tokiossa avattiin Jymy-jäätelöä myyvä kioski tänä vuonna. Pitäisiköhän blogistin varoittaa Japanin itsepuolustusjoukkoja ja kehottaa tutkimaan, onko pesty astioiden ohessa rahaa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkel...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Puolustusyhteistyö ei kai tarkoita sitä että USA voi ja saa tehdä täällä mitä vain. Vai onko joku niin naiivi, että ajattelee USAn tekevän täällä vain hyvää ja vain meidän parhaaksi? Vähän niinkuin Irakissa ym.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Nimettömän, mutta luottavan sotilaslähteen mukaan saarella olisi mahdollisuus kouluttaa naiskommandoja ja sukeltajia."

Näitä luottavia sotilaslähteitä pulpahtelee silloin tällöin. Kuka luottaa ja kuka ei mutta kokemus on osoittanut että oli itänaapurissa minkälainen järjestelmä hyvänsä niin suomalaisten kommunistien ja koko vasemmiston luotto sinne on vahva. Myöskään itänaapurin tekemiset eivät voi mitenkään heikentää näitte em. joukkioitten luottamusta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ajattelitko, että Yhdysvallat nyt jotenkin hyökkäisi Suomen kimppuun? Valitettavasti tai siis onneksi YYA-sopimus ei ole voimassa, jotta sellaiseen olisi mitään motiivia.

Osaatko luetella montako sotaa Suomi on käynyt Yhdysvaltoja vastaan sanotaan nyt vaikkapa viimeisen tuhannen vuoden aikana?

Ei yhtään. Sinällään 2. ms:ssa olimme Saksan liittolainen, mutta Yhdysvallat tulkitsi liittoutumisen osana Suomen ja Venäjän välistä erillissotaa ja tuki Suomen itsenäisyyden säilyttämistä.

Entä Venäjää vastaan? Äkkiseltään löytyy sotia vuosilta 1042, 1123, 1143, 1149, 1186, 1191, 1221, 1126, 1228, 1240 (Nevan taistelu), 1256, 1256, 1278, 1283, 1292, 1294, 1295, 1311, 1314, 1318, 1350, 1377, 1411, 1479, 1495-1497, 1516, 1555-1557, 1570-1595 (Pitkäviha), 1610-1617 (Inkerin sota), 1700-1721 (Suuri pohjan sota), 1741-1743 (Pikkuviha), 1788-1790 (Kustaa III:n sota), 1808-1809 (Suomen sota), 1830-1831 (Puolan kapina), 1918 (Suomen sisällissota), 1939-1940 (Talvisota) ja lopulta 1941-1944 (Jatkosota).

Toki noista suurin osa oli Suomen eri maakuntien ja Novgorodin välisiä kahakoita, sekä Ruotsi-Suomen, joissa hyökkäiltiin puolin ja toisin. Yhtä kaikki, Suomen keskeisin turvallisuusuhka on Venäjä, Venäjä ja Venäjä.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tietenkään Yhdysvallat ei hyökkää Suomen kimppuun. Yhdysvalloille riittäisi ihan hyvin se, että saataisiin Venäjä hyökkäämään Suomen kimppuun. Tai vielä parempi, jos saataisiin Suomi hyökkäämään Venäjän kimppuun. Pääasia, että aseet ja ammukset menevät kaupaksi ja sodan jälkeen saadaan meheviä jälleenrakennusurakoita.

Pystyykö USA myymään sodan Suomen ja Venäjän välille?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt vedit oikein ässän hihasta.

Eihän suomea edes ollut ennen 1917.

Se että suomalaiset maalaistollot oli valjastettu sotimaan ruotsin sodat joskus satoja vuosia sitten ei kerro yhtään mitään yhtään mistään?
Välillä oltiin venäjän puolella ja välillä vastaan...se nyt on ollut suomen rooli maaantietestä johtuen..

Tosin kyllä venäjä siltikin suurempi uhka on kuin USA.
Ehkä ei välttämättä kannata suomen historialla alkaa argumentoida, koska hyökkäilyt on vähän niinkuin 1-1, mutta viimeisin hyökkääjä ikävä kyllä on suomi.
Jotkut muut argumentit voivat kyllä toimia.

Välttämättä en USA:ankaan "liittolaisena" luottaisi, jos puhtaasti lähihistoriaa katsoo.
Olihan USA Irakin kanssa liitossa Irania vastaan kunnes...

Isojen poikien pelissä voi eteen tulla IHAN mitä tahansa, eikä siinä pikkumailta kysellä.
Näin on ollut...on ....ja on oleva.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

USA:n sotilaallinen hyökkäys Suomeen ei ole menneisyyden valossakaan todennäköinen, mutta anglo-amerikkalainen kulttuuri-imperialismi on uhkanamme. Vastaavaa uhkaa ei Venäjältä ole näkyvissä, jos sitten historiassa on sitä sotilaallista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Amerikan filmiteollisuus on todellinen uhka. Meidän veronmaksajien varoilla (yle-vero), kustannetaan sellaista roskaa että oksettaa. Konetuliaseilla roiskitaan ja autoja romutetaan.

Venäjältä ei sellaista roskaa meille tule. Korkeintaan sitä näkee venäläisten ottamista youtube videoissa ja uutiskatsauksissa kun mielenosoittajia ja opposition edustajia palautetaan normaaliin päiväjärjestykseen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Risto on oikeassa siinä, että angloamerikkalaisen kulttuurin uhkaa ei ole näkyvissä Venäjältä. Sieltä on näkyvissa slaavilaista kulttuuriuhkaa, mikä Suomen länsimaisen perinnön huomioiden on kauempana omastamme. Mikä onkaan suomalaisugrilaisten kansojen asema nykyvenäjällä?

Käyttäjän JohanHolmberg kuva
Johan Holmberg

Lintunen esittää otsikossaan hyvän kysymyksen eli "Amerikkalaiset - turvallisuusuhka Suomessa ?" mutta uhkia tulee myös Kiinasta ja Venäjältä ja Japanista ja nimenomaan teollisuusvakoilun muodossa.... Uhkakuvia täytyy siis laajentaa ja päivittää nykyaikaa vastaaviksi....Ehkäpä sielä Raaseporin edustalla olevassa saaressa todellakin koulutetaan naiskommandoja Trumpin vastaiseen taisteluun... Jos olettama pitää paikkaansa niin silloin nämä naiskommandot muodostavat uhkan kaikille suomalaisille keski-ikäisille heteromiehille, jotka nauttivat lihansyönnnistä ja oluesta... Ensin ne mimmit pistävät KTP:n äijät ja Soinilaiset kuriin ja siirtyvät vasta sitten Atlantin yli ojentamaan Trumpia.....

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kommunismi on aina ollut niin ideana kuin erityisesti toteutuksena paskatunkiokamaa joten Lintusen jutuissa voi vähän tuoksahtaa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Sähköverkot on myyty ulkomaille . Mitäs jos vaan katkovat piuhuat ? Ruotsin lippukin Helsingin kauppatorin kupees liehuu . Aika lyhyt matka olis pressan linnaa vallata ..?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Fingridin kantaverkko on suomalaisessa omistuksessa 100%. Tiedoksesi!

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

,ja alemman tason jakeluverkosta Carunan osuus on alle 20 %.

Carunan omistajiin kuuluu kaksi suomalaista eläkeyhtiötä 20 % omistusosuudella (Keva ja Elo). Myös Valtion Eläkerahasto on mukana nostamassa osinkoja uxemburilaisen rahastoyhtiön kautta.

Ongelmana sähkön siirtoyhtiöissä on, että niitä ei voi kilpailuttaa samalla periaatteella kuin sähkön tuottajayhtiöitä.

Esimerkiksi jos Fennovoima joskus alkaa tuottaa sähköä, voin olla tekemättä se kanssa sähkösopimusta ja ostaa sähköni puhtaasti kotimaiselta sähköyhtiöltä.

Rosatomin tuottamalla sähköllä ei meidän tuvassa valot pala !

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #24

Oletko nyt aivan varma ettei ole jo palanut? Sähköä ostetaan myös Venäjältä, etkä sitä pysty mitenkään erottelemaan suomalisesta sähköstä. Rahasi toki valuvat sähköenergian osalta sinne mihin haluat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #33

Tuo oli vähän samantapainen huomautus kuin aikoinaan 60-luvulla isoäitilläni, kun olimme isäni ajamana kyydissä autossa ja hän totesi tankkaustarpeen ilmaantuessa Teboil-aseman kohdalla, että "ryssän bensaa en kyllä ota". Isoäitini siihen: "Samasta paikasta ne muidenkin asemien bensat tulevat".

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Erinnomaista parodiaa,suoranaista viihdettä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Otti aikansa, ennen kuin Pietarin tehtaiden wiralliset ohjeet saapuivat... Oliko muuten tuo nimetön sotilaslähde sieltä?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Paljonkohan Suomessa on nykyään olemassa kommunisteja? Tehdään pieni testi.

Kommunistisen Työväenpuolueen lehden päätoimittaja julkaisee kirjoituksen yhdellä Suomen suosituimmalla blogialustalla. Moniko kirjoittaja ilmaantuu puolustamaan hänen näkemystään? Yksi?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Ehkä vähän huono mittari jos vilkaiset kommentteja moniin muiden puolueiden merkkijehujen kirjoituksiin. Ehkä yllättäen tai ehkä sittenkään ei, ainakin KD:n ja Sinisten kirjoittajat usein blokkaavat kommentit kokonaan, kun ovat oppineet että yksikään kommenteista ei ole kivaa luettavaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ainakin levällään kuin Jokisen eväät.

"Moraalini ei taivu jatkamaan puolueessa" – Väyrynen repi kommunistit hajalle

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/art...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kommunistit ovat historiansa aikana olleet yhtä kivoja kuin natsit.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Millä perusteella vedät tuollaisen johtopäätöksen?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #26

Keskitysleirejä ja ruumiskasoja, salaista poliisia, kidutusta kuulusteluissa, etnistä vainoa, paraaatimarssia ja militarismia, diktatuuria...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kirjoitin juttuni, joka perustuu todellisiin paikkoihin ja muihin faktoihin. Jäljittelin omassani porvarimedian uutisointia Airiston Helmestä. Käänsin vain kohteen venäläisistä amerikkalaisiksi.

Juttuni on yhtä totta ja tosiasioihin perustuva kuin Airiston Helmestä kirjoittavien toimittajien. Propaganda on propagandaa vaikka kirjoittaja olisi saanut korkeakoulutuksen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Rauno, kirjoituksesi on hyvä ja oivaltava juuri noilla perusteilla kuin mainitsit.

Miten voisimme mobilisoida edes 10 ihmistä tässä 5 miljoonan ihmisen maassa kannattamaan julkisesti jotain muuta kuin ryssävihaa, rasistista muslimivihaa ja kapitalismin puolustamista vaikka fasistisin keinoin? Siinäpä haastetta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Yksi tyypillisimmistä US Puheenvuoron syy-seuraus -ketjuista: Venäjää kritisoivat keskustelut herättävät Rauno Lintusessa asuvan whataboutistin, ja sen jälkeen luemme jatkokertomusta amerikkalaisista pahiksista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset