Rauno Lintunen

EU ei ole mikään rauhanprojekti!

EU:n parlamentin vaalipäivän lähetessä unioni syytää kymmeniä miljoonia euroja tuottamaansa propagandaan. Yksi äänestäjiä harhauttava väite on rauhanprojekti. Väite ei pidä paikkaansa. Suurpääoman ja kapitalistien etujen ja voittojen  turvaaminen väkivaltakoneistoa vahvistamalla on noussut EU:n liittovaltiokehityksen yhdeksi kärkihankkeeksi.

EU:n tämän vuoden budjettiin on hyväksytty "puolustusrahastoon" 13 miljardia euroa. Raha käytetään asevarusteluun. Lisäksi budjetin ulkopuolelle on perustettu "rauhanrahasto" 10,5 miljardin euron määrärahalla. Rahastoa käytetään sotilasoperaatioihin. Kyse on Yhdysvaltojen sotien tukemisesta.

EU:n militaristinen kehitys on myös tukemassa sotilasliitto Natoa, jonka jäsenmaista valtaosa kuluu unioniin. Ne ovat  osallistuneet Yhdysvaltojen ja EU:n johtamiin Jugoslavian hajotussotiin sekä Afganistanin, Irakin, Libyan ja Syyrian sotiin. Kaikista em. maista on hyökkäyssotien seurauksena tullut epävaltiota.

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on julkistanut tänään kannanoton nimellä Euroopan Unioni on suurpääoman liitto, älä anna sille ääntäsi!

Kannanotto on luettavissa osoitteessa https://www.ktpkom.fi/kannanotot-2/ktp-euroopan-unioni-on-suurpaaoman-li...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Sinä olet sairas mielipiteilläsi. Jos lähes 75 v. rauhaa EU:n jäsenvaltioiden kesken ei kelpaa, eikä lähes kaikkien EU-maiden osallistuminen Nato-johtoiseen puolustusjärjestelmään vakuuta kommunistia, stalinistin voi kipata historian lahoavien osien purkkiin. Sori tästä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ei se mitään. Hyvää iltaa sinullekin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Raunon mielipiteet ovat yhtä hyviä ja arvokkaita kuin kenen tahansa muun.
Eero Pyykkölä on itse sivistymätön.

Rauha Euroopassa on monen asian summa, ei sitä voi panna EU:n ansioksi yksinomaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on julkistanut tänään kannanoton nimellä Euroopan Unioni on suurpääoman liitto, älä anna sille ääntäsi!"

No nyt tuli sellainen ultimaattumi joka pani EU:n, Nato:n ja pääoman polvilleen. Minkähänlainen maailmansota meillä olisi menossa jos kommunistinen työväenpuolue EI olisi boikotoinut kaikkia EU-vaaleja ja kehottanut molempia kannattajiaan olemaan äänestämättä?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Toisen maailmansodan opetukset Euroopassa olivat niin rajut, että sodan mahdollisuus Saksan ja Ranskan välillä ei ollut, eikä Ole realismia.
Siten voidaan kyllä reaalisesti sanoa, että suursodalta säästyminen 74 viime vuoden ajan on aivan muiden tekijöiden primääriä seurausta, eikä niin että rauhan aika olisi EU:n ansiota.
Mitä tulee Euroopassa käytyihin sotiin tämä aikana, eu EU Ole suinkaan niitä pystynyt estämääa, eikä Ole mitenkään kunnostautunut edes pyrkimyksissä estää niitä ( hajoamissodat).
Mutta olennaisempaa on pohtia toden totta, mikä on EU:n rooli ja vastuu suurpääomien keskittymisen kiihtymisessä 2000-luvulla?
Onko ja miksi EU sallinut ja edistänyt tätä kehitystä, joka on Europpan kohtalokkain trendi 2000-luvulla.
Ja ennenkaikkea: Miksi EU ei Ole ihmisten Yhteisö? Miksi se ei Ole taistellut ihmisen puolesta ja hyvän elämän puolesta?
EU olisi eittämättömästi hyvä, jos se olisi voimalla ja näkyvästi taistellut ihmisen puolesta. Mutta kun se on levittänyt punaista mattoa pääomille ja keskittymissuuntaukselle; tällöin vastaus on: Ei hyvä!

Tällä nähdyllä toiminnallaan EU on luonyt historiallisia ja epäterveitä lisä- jännitteitä työn ja pääoman välille. Tiivistetysti sanottuna se on palvellut mammonaa, systeemiä ja sitä poliittista fixatio-hanketta, joka EU kaikessa hämäryydessään on.

Muun muassa Euro ei Ole raha, vaan poliittinen fix-ide. Siksi se ei toimi, eikä milloinkaan tule toimimaan. Paitsi että kyllä se toimii, mutta epäsuotuisasti, vahvoja vahvistaen, heikkoja lyöden, epäsymmetrisesti ja vastoin markkinauskovaiden ideologian fundamentteja. Samoin EU on olevinaan valtio ja pyrkii liittovaltioksi, mutta faktisesti se on ja pysyy epävaltiona, ja tulee painimaan bastardivaltion pysyvien rooliristiriitojen kanssa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olisiko siksi,että tavallisilla ihmisillä ei ole kovinkaan paljon syitä sotia toistensa vuoksi,mutta rikkailla on sekä talouden vuoksi on syitä sotia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Veikko Huuska tapailee jotain oikeaa sinne päin. EU luotiin Natsi-Saksan lyhyt aikaisen imperiumin raunioille. Se on kuitenkin parempi kuin Neuvostoliitto. Tyytykäämme siihen!

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Samaan aikaan putinlandiassa...

Oligarkkien ja rosvokapitalismin etujen ja voittojen turvaaminen väkivaltakoneistoa vahvistamalla on, on ollut ja tulee olemaan Venäjän imperiumin ainoa ja ensisijainen tehtävä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niin se on myös monen muun tahon tarkoitus. Suotta siitä joukosta vain yhtä nostaa esiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jännityksellä luin KTP:n kannanoton, että onko siinä kehotusta äänestää Perussuomalaisia ehdokkaita. Eipä ollut.

Vaan aika moni on viimeksi EU-vaaleissa noudattanut KTP:n kehotusta olla äänestämättä. Tuollaisella kannatuksella pitäisi eduskuntavaaleissa saada yksinkertainen enemmistö. Mistä tämä kiikastaa?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Hyvin näkyy ettei edes tiedetä mistä eu-kolhoosi on syntynyt ja miksi.Ei minkään rauhan turvaamiseksi vaan usan tahtotilaa noudattaen sen kummilapsesta eli eu :sta on tehty kasvottaman bisneksen pelikenttä,jossa suomenkin kansallisomaisuudesta on tehty näiden roistojen omaisuutta sisäpiiriläisten toimesta.

RAUHAN kanssa ei usa ja eu vaivaa näe,kun eu on usan talutusnuorassa oleva kyhäelmä jot aolivat luomassa ent.natsipoliitikotkin ja sen huomaa.Jenkkien juopksupojat istuvat eu päämajan johtotehtävissä ja alausmaiden hallituksissa.

Jenkkien asevarustelu jatkuu eu:ssakin ja siihen ainoastaan on pyritty.usa jonka haave ja päämäärä oli eu-liittovaltio ,onnistuu hankkeessaan,kun kiipijäpoliitikot haaveilevat suojatyöpaikoistaan ja viroistaan eu-kolhoosin suojissa.

Kun valtioiden omaisuus on myyty,pohjavesiä myöten mm.nestle ja coca cola suomessakin saaneet jo jalansijan,niin ei näille veronkiertäjien ystäville muuta tarvita houkutuksena,kuin bonukset ja ylisuuret palkkiot hallituksissa ja kuten on nähty es.sosiaali ja terveydenhoidon konsernien tytäryhtiöissä "sopivat"pallit,kun on handlattu ensin veronmaksajien rahoilla ne suomeen sisään,ja saatu maksajat varmistettua voittojen tahkoamiseen sopivalla politiikalla.

Europassa on rauhattominta kuin koskaan sodan jälkeen,ja suomessahan se näkyy eu-vaikutus hyvin:terroristiteot,raiskaamiset,rauhattomuus ja turvattomuus suomen sisällä,kahtiajako jota lietsotaan eu-politiikalla jne.Afganistanin sotaan pojat joutuivat ihan kokoomuspoliitikoiden ansiosta,ei heidän sinne pitänyt joutua.Nyt saavat kerjätä apujaan kun hallitus on heidät(kin)unohtanut.1.kun oli es.traumaterapia(2012 varautuivat leikkaamalla suomalaisten rahoja) isis sotilaille kun palaavat suomeen..Tulevaisuudessa saavatkin pojat ja tytöt sotia eu:n ja jenkkien aiheuttamia sotia jotka eivät suomelle ennen kuuluneetkaan.

Mikään venäjä ei suomeen ole ollut tulossa,muiden kuin kokoomuksen vaalimainoksissa jotka on tehty eu-usa "yhteinen vihollinen"politiikan takia.Konkursseja kyllä tuli kun eu-usa laittoi suomen juoksupojille sanktiopakon venäläisiä vastaan.Venäjäviha vaihtuu kyllä jossakin vaiheessa uuteen uhkakuvaan jota mainostetaan taas uusin voimin,kunhan se uusi "yhteinen vihollinen "keksitään...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Lintunen perustaa jokaisen kirjoituksensa aksioomiin, joita ei ole olemassakaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niinhän lähes kaikki tekevät.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vau!

Lintunen, tämä oli kaikenkaikkiaan mieletön, suorastaan häikäisevä idea!

Nyt siis SKP ehdottaa kannattajilleen, että nämä jättävät äänioikeutensa käyttämättä ja boikotoivat EU-parlamenttivaaleja. Nyt vain odotellaan äänestyspäivän iltaa ja lasketaan, kuinka paljon SKP:n boikottiin osallistuukaan ihmisiä. Voitte laskea SKP:n kannattajiksi kaikki äänestämättä jättäneet, lähes puolet suomalaisista!

Miksei Nukkuvien puolue tätä älynnyt hyödyntää!

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

En osaa ottaa otsikon väitteeseen kantaa.

Tavoite nobel-perusteissa saattoi riittää. Sellaista haluttiin tukea, kun johonkin vaikeasti saavutettavaan tarvitaan tukea, paljon.

Yleensä kunniamainintoja kun kuulee, niin aina kannattaa herätä, josko jossain olisi palaneen käryä. Tämä on mielestäni yleislinjaus, tosin poikkeuksia voi olla.

Ehkä nobel-tuki on osoitusta haasteen suuruudelle. Haasteen massiivisuus ei kääntyisi näin, eikä palkkio tässä auta, jos työ vaatii pöhötyksellisyyden sijaan jotain aivan muuta.

Realistiset jutut syntyvät pikkuhiljaa. Jotain selkeästi toivottua on haettu, ja kun tahtoa on paljon takana, niin luotetaan voimaan.

Jos vaadittu onkin hienovaraisempaa, ja tämä unohtuu enemmän näissä joukkomasinoinneissa, vaikka hyvää tahtoa olisikin, toivetasolla.

Otsikon väite olisikin totta, tosin tähän saakka, koska jatko on aina jatkajien valinnoissa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Rauno taitaa sekoittaa käsitteet varustautuminen hyökkäkseen ja hyökkäys.
Vihjeeksi Runolle, palovakuutus ei sytytä tulipaloa. Lohdutuksena Raunolle voin kertoa, että valtaosa suomalaisista eivät ymmärrä tätä eroa, mutta onhan se melkein yhtä vaikeaa ymmärtää kuin mustat aukot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset