Rauno Lintunen

Boikotti puree - äänestysprosentti vain 6,4

Ulkomailla asuvien tai oleskelevin suomalaisten äänestysprosentti EU:n parlamentin vaaleissa on matkalla kohti nollaa. Nyt se on enää 6,4%.

Äänestysprosentin alamäki ei ole yksin kaikissa EU-maissa kasvavan boikottiliikkeen ansiota. Suurin syy äänestäjien protestiin on EU itse. Unionin politiikka ja päätökset myötäilevät yhä enemmän suurpääoman, kapitalistien ja monopolipankkien tahtoa.

EU-parlamentti on unionin koneiston vallankäyttäjänä viimeisellä sijalla. Parlamentti on kumileimasin, joka siirtää muiden tekemät päätökset jäsenmaiden parlamenteille toteuttamista varten.

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on boikotoinut 1990-luvun lopulta alkaen EU-vaaleja ja järjestänyt boikottikampanjoita kansalaisten tietoisuuden lisäämiseksi. Niin olemme tehneet tälläkin kertaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on boikotoinut 1990-luvun lopulta alkaen EU-vaaleja ja järjestänyt boikottikampanjoita kansalaisten tietoisuuden lisäämiseksi. Niin olemme tehneet tälläkin kertaa."

Ennakkoäänestysvilkkaus kasvoi. Kuinka vilkasta olisi ollutkaan jos te kaikki kolme ette olisi boikotoineet vaaleja?

https://www.iltalehti.fi/eurovaalit-2019/a/0cded71...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Ulkomailla asuvien tai oleskelevin suomalaisten äänestysprosentti EU:n parlamentin vaaleissa on matkalla kohti nollaa. Nyt se on enää 6,4%."

Paljonko se oli 2014?

PS. Tuota noin:

Suomen edustustoissa äänesti EU-vaalien ennakkoon yhteensä 16325 henkilöä. Laivoilla äänesti 228 miehistön jäsentä.

Äänestäjiä oli noin 2 200 enemmän kuin vuoden 2014 europarlamenttivaaleissa, jolloin äänestäjiä edustustoissa ja niiden toimipaikoissa kävi 14 121.

https://www.verkkouutiset.fi/ulkomailla-eu-vaaleis...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ok. Epäilys on että jopa kolmannes kommunisteista on lipsunut boikotista. Enää pitää selvittää mistä ne loput 2199 lisä-ääntä tulivat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #4

-Mikä on kolme metriä pitkä ja haisee vanhalle viinalle?
-Kommunistien jono EU-vaalien äänestyspaikalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei kyse ole boikoista, vaan välinpitämättömyydestä, joka johtuu EU:n suuruudesta ja oman äänen merkityksettömyyden tunteesta suhteessa tuohon suuruuteen sekä Suomen kokonaisvaikutusmahdollisuuksiin.

Varsinkin ulkomailla asuvat eivät ole kovin motivoituneita äänestämään. Boikotti on aktiivista päätöstä. Tässä on kyse olosuhteiden luomasta passiivisuudesta.

Kati Aho

Maissa, missä on ääniVELVOLLISUUS... on nyt muutamat ulkosuonalaiset huomanneet, että he ovat automaattisesti kyseisen maan äänestysreksiterissä. -Ovat saaneet "kiitos äänestämisestä, mutta äänesi on hylätty, koska uuden kotimaanne vaalilautakunta on ilmoittanut teidät siellä äänestäväksi" kirjeen paluupostissa, ja monille tuo kirje tuli vielä niin myöhäisessä vaiheessa tiedoksi, että eivät enään kerinneet mitään tekemään asian hyväksi. (Belgia, Luxenbourg, Bulgaria, Kreikka, Cypros = äänestys velvollisuus, joista ainakin Belgiassa saa sakot, jos sitä ei noudata)

suurin osa meistä taitaa kuitenkin äänestää joka tapauksessa näitä uuden kotimaan ehdokkaita, sillä monelle on suomalainen politiikka ihan harmaatamössöä. sekä meille on tärkeämpää se, mitä meidän ehdokas tekee MEIDÄN uuden kotimaan eteen.

että enpä minä nyt tuota minään "boikottina" pidä kuitenkaan...

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

EU-vaaleissa on kyse vain unionin keskimääräisestä äänestysprosentista ja EU:n legitimiteetin murenemisesta. Prosentti on alentunut ensimmäisestä vaalista näihin päiviin noin 20%.

Äänestysprosenttia on yritetty nostaa siirtämällä vaalipäivä kesäkuusta toukokuuhun ja käyttämällä kasvava määrä miljoonia vaalipropagandaan. Ei ole auttanut.

Muitakin keinoja on esitetty: äänioikeuden alaraja 16 vuoteen ja äänestyspakko kaikissa jäsenmaissa. Nythän "velvollisuus" on kourallisessa maita.

Ps. Ylen ja muun porvarimedian EU- vaaleihin liittyvä vaalipropaganda on todella massiivista. Sen ydintä on pelottelu ja kritiikin täydellinen ohittaminen.

Kati Aho

Oletkos ihan loppuun asti miettinyt, mitä näillä vaaliboikoteilla saadaan aikaan? -sinne kun jokatapauksessa valitaan niiden edustajat sitten, jotka äänestävät... eikä sellaista tilannetta tulekkaan, etteikö riittävästi äänestäjiä löytyisi jokatapauksessa, sillä vasemmisto ei tosiaankaan ole riittävän suuri, jotta koko EU:n laillisuutta demokratian suhteen voidaan asettaa kyseenalaiseksi... -kun eihän vuoden 2014 ennätysalhainen Slovakian vai Slovenian (mulla menee aina nää kaksi sekasin) äänestysaktiivusuuskaan riittänyt kaatamaan tulosta...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Minä kävin konsulaatissa viime viikon torstaina ja siellä oli ihan jonoa, tämä Barcelonassa. Eduskuntavaaleissa oli kyllä enemmän väkeä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Jos EU-vaalissa olisi jossakin päin jonoja niitä näytettäisiin yötäpäivää ylen kanavilla. Ei siis ole.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Neuvostoliitossa oli jonoja ja äänestysprosentti yli 99.
-> NL oli parempi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on boikotoinut 1990-luvun lopulta alkaen EU-vaaleja ja järjestänyt boikottikampanjoita kansalaisten tietoisuuden lisäämiseksi. Niin olemme tehneet tälläkin kertaa."

Varsin ymmärrettävää kun tulos oli 1999 EK-vaaleissa 0,13 %, nyt enää 0,04 %.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ktp boikotoi vain ylikansallisia EU-vaaleja. Olemme osallistuneet puolueen 1988 perustamisen jälkeen kaikkiin 15 kansalliseen valtakunnalliseen vaaliin.

Ktp:n vaalikannatus nousi n. 15% huhtikuun eduskuntavaaleissa
.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eli kahdeksasta äänestä kymmeneen ääneen?

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvä Rauno Lintunen,

kirjoitatte - "Ylen ja muun porvarimedian EU-vaaleihin liittyvä vaalipropaganda on todella massiivista. Sen ydintä on pelottelu ja kritiikin täydellinen unohtaminen."

Kirjoittamanne on malliesimerkki propagandasta. Todistatte yrittävänne propagandaa - tosin niin kömpelösti ja taitamattomasti, että tällainen surkea propaganda herättää useimmissa vain säälinsekaista myötätuntoa, joissain harvoissa vastarintaa.

Propagandaa massiivisesti käyttäneissä sosialistisissa diktatuureissa, kansallisosialistisessa Saksassa ja sosialistisessa Neuvostoliitossa, propaganda oli valtion jalostama, arvostama ja valtavaan vaikutukseen pyrkivä sumuttamisen ja vallankäytön korkealle arvostettu keino. Suomalaisiin se ei purrut, koska täkäläisessä kansalaisyhteiskunnassa ihmiset osasivat ajatella ja arvioida vapaasti ja olla kriittisiä. Tänä meidän aikanamme jopa kansainvälisesti todetaan edelleen Suomalaisten olevan kriittiseen ajatteluun ja arviointiin oppineita ja tottuneita, eikä propganda siksi pure.

Koska propagandantekoa Suomessakin jotkut yrittelevät, näiden yrittelijöiden pitäisi mennä opiskelemaan sellaiseen maahan, missä se on korkeasti arvostettua, opiskeltua, valtion tekemää ja vahvasti tukemaa toimintaa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Pyrkimys ihmisten tietoisuuden lisäämiseksi ei ole propagandaa. Ktp:n opintotoiminta ja tiedotus on kasvattavaa.

Kokoomusjohtoinen yle on nykyisin malliesimerkki agitpropista. Katsokaa vaikka EU-UUTISIA ja äänestyskiihotusta porvarivallan säilyttämiseksi.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Äänestämättä jättäminen on protestina huono. Se takaa nykyisen menon vaan vahvistuvan...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Minusta parempi olisi äänestää Junes Lokkaa kuin boikotoida vaaleja. :) Nyt kaikki boikotit katoavat yleiseen apatiaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset