Rauno Lintunen

Kaikki blogit puheenaiheesta 2016

Joulu - häivähdys yhteisöllisyyttä robottielämään

 

 

Olen asunut lähes kaksikymmentä vuotta Suomessa ja huomaan, että alan pikkuhiljaa samaistua maan tavoille. Olen yrittänyt todella olla huomaavainen ja yhteisöllinen, mutta nyt olen jollain tavalla huolissani itsestäni. Olen aika tiiviisti mukana Turun politiikassa ja samalla käyn kokopäiväisesti töissä, jotta voisin tuoda ns. meetvurstia leivän väliin perheelleni. Minulla on vaimo ja kaksi lasta, joita rakastan suunnattomasti.

 

Yksi yö itsenäisyyspäivän juhlarymistelyyn

Rakas Joulupukki,

siihen on enää yksi yö. Itsenäisyyspäivään nimittäin. Suomen tasavallan presidentin järjestämä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli linnan juhlat on ollut jo pitkään koko kansan yhteinen kiinnostuksen kohde, joka vetää television ääreen ihmisiä aina mummoista ja vaareista lastenlapsiin. Lehtien muotikriitikot arvioivat innoissaan presidentin vieraiden pukuvalintoja, kun taas toisia kiinnostaa enemmän  se, kuka kenenkin kanssa liikkuu ja minne juhlien jatkot heidät lopulta vievät. 

Gaussin käyrä ja puolueiden kannatusluvut

Taas on tehty uusi tutkimus: Gallup (tm), joka Hesarissa ihan tänään julkaistiin. Itse jaksan vaan (perussuomalaisena) ihmetellä noita lukuja yhä - ja taas pätkä (minua) enemmän seuraaville:

"...piti vielä jälkikäteen sitten tarkentaa, että en suinkaan tarkoita mi oitään henkimaailman höpinöitä tai pälä pälä puheita, vaan asioita joita kuka tahansa voi nähdä tai kuulla kun on vaan tarkkana. Sen mitä tarkoitin, ja tarkoitan yhä, ymmärtänee paremmin kun lukee erään kirjoitukseni..."

Kenen muisti pätkii, Uuno Turhapuron, minun vai...?

Suomen pääministeri Juha Sipilä sanoi tänään illansuussa Ylen uutisissa näin: "Tähän laittomasti Suomeen tulevaan pakolaisvirtaan heidänkin (venäläisten) pitäisi puuttua." Suomeen ei vajaa puoli vuotta sitten ilmeisesti tullut (Haaparannan kautta) laittomasti pakolaisvirtaa! Vai muistanko väärin? Samaisen Ylen uutisissa kerrottiin 5.9.2015 näin: "Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antaa oman kotinsa vuoden vaihteesta turvapaikanhakijoille. Hän haluaa rohkaista jokaista suomalaista avaamaan kotinsa turvapaikanhakijoille."

Niinistö, Mannerheim ja kansainväliset sopimukset

 

Presidentti Sauli Niinistön puhe näyttäisi aiheuttaneen suunnattoman kohun, ettei Suomi hoitaisi kansainvälisiä sitoutumisiaan. Ensiksi toki pitää pohtia, ovatko kaikki sopimukset, joihin olemme sitoutuneet järkeviä ja tätä päivää vastaavia.

Toiseksi, kun kysymyksessä on Suomen etu, onko meidän historiassamme vastaavia tilanteita, joissa solmimamme sopimukset - jos niistä pidetään kynsin hampain kiinni -  ovat lopulta tuhon tielle vieviä?

Vastaisin, että on.

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

 

Mitä tapahtuu todella? Vuorovedet vuodenvaihteessa 2015-2016

*

Olemme lähdössä tietämään mitä emme tiedä nyt

(P. Saarikoskea soveltaen vh)

*

2015

… harva asia – ei edes vihollisen propaganda – murentaa niin tehokkaasti ihmisen moraalisen selkärangan kuin vastikkeettomasti saatu raha tekee, sisältäpäin.  Ja varsinkin kun siitä tehdään ihmisoikeus, joka vapauttaa viimeisestäkin velvollisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä